thumb image

„Participarea tinerilor în alegerile prezidențiale din 30 octombrie 2016” – masă rotundă, cu implicarea reprezentanților aripilor de tineret

În contextul Alegerilor Președintelui din 30 octombrie 2016, Consiliul Național al Tineretului din Moldova (CNTM), în parteneriat cu Promo-LEX și Fundația Hanns Seidel, din Republica Moldova, a organizat astăzi, 21 octombrie, o masa rotundă cu genericul „Participarea tinerilor în alegerile prezidențiale din 30 octombrie 2016”. În cadrul acesteia au participat reprezentanți ai 9 aripi de tineret ale partidelor politice, evenimentul reprezentând platforma de dialog între reprezentanții aripilor de tineret a partidelor politice și organizațiile de tineret ale societății civile.

Evenimentul a avut drept scop identificarea priorităților și a activităților candidaților electorali cu privire la tineret, precum și consolidarea încrederii în instituția președintelui. Platforma  va contribui la stabilirea unui dialog între tineri și reprezentanții aripilor de tineret ale partidelor politice din țară, nu doar în perioada campaniei electorale, ci și în afara acesteia.

„Platforma dată dorim să contribuie la crearea unui dialog coerent și structurat, de a ne sincroniza pentru beneficiarul comun – tinerii. CNTM, de-a lungul activității sale, a elaborat mai multe produse și publicații în care identifică care sunt prioritățile, interesele și problemele tinerilor, iar această platformă este o bună ocazie de a vi le prezenta, iar dvs. la rându-vi, să le lobați”, a declarat Terentie Carp, președintele Consiliului Național al Tineretului.

În viziunea CNTM, aripile de tineret ale partidelor politice reprezintă platforme importante de manifestare civică, cuprinzând cei mai activi și ambițioși tineri. Acestea consideră o resursă importantă în elaborarea și implementarea platformelor electorale propuse de concurenții electorali. În acest sens, CNTM a asigurat un mediu de discuție și de promovare a celor mai importante probleme ale tinerilor prin prisma platformelor electorale și prin asigurarea unui dialog între aceste structuri.

Platforma aripilor de tineret urmează  să fie o structură durabilă de dialog politic, a cărui prim subiect de discuție va fi susținerea și încurajarea participării tinerilor la vot, în mod informat și conștient. În cadrul acestei platforme, în urma discuțiilor și a comunului acord, vor mai fi organizate ședințe, întrevederi.

Înregristrările din cadrul evenimentului le puteți urmări aici (Realitatealive.md) sau aici (Privesc.eu)

Acest eveniment este organizat cu sprijinul Asociației Promo-LEX și Fundației Hanns Seidel, Republica Moldova. Opiniile exprimate în cadrul acestui eveniment nu reflectă neapărat poziția Asociației Promo-LEX și Fundației Hanns Seidel.