thumb image

Participă la seminarul „Antreprenoriat social”, în cadrul programului „activEco”

„activEco” este un program ce are drept scop împuternicirea tinerilor creativi şi motivaţi din Moldova, consolidând capacităţile lor de a-şi îndrepta energia în realizarea tranziţiei societăţii noastre spre un trai mai durabil. În cadrul programului, participanții au posibilitatea să se înscrie la una dintre cele două teme propuse: Dezvoltare Durabilă și Antreprenoriat Social.

Una dintre problemele cu care se confruntă tinerii din Republica Moldova este sărăcia și lipsa locurilor de muncă. Mulți ar dori să contribuie la dezvoltarea socio-economică Moldovei, însă apare întrebarea: „De unde resurse economice?”. Un răspuns la această întrebare este Antreprenoriatul Social – un concept economic nou, practicat în toate țările dezvoltate, care combină activitatea economică cu oportunitatea de a rezolva o problemă din societate. Astfel, antreprenorii sociali sunt acele persoane care vin cu idei inovaționale pentru a rezolva probleme sociale.

Scopul programului este înzestrarea tinerilor cu capacitățile necesare și inspirația pentru a porni afaceri sociale, adică-auto-angajare prin dezvoltarea produselor și serviciilor cu impact pozitiv.

Programul este format din 3 seminare:

Seminarul de Impuls, seminarul dedicat Dezvoltării proiectului și seminarul de Reflecție, iar participanții vor avea șansa să participe la două evenimente tematice ”Forumul Antreprenoriatului Social” – unde tinerii vor avea șansa să cunoască exemple reale de antreprenori sociali din Moldova și să afle răspunsuri la întrebările ce îi frământă. Programul este finalizat prin participarea la evenimentul ”IarmarEco”, unde tinerii vor avea ocazia să prezinte rezultatele proiectelor lor mai multor antreprenori, să întâlnească persoane interesate de ideea lor și noi parteneri.

EcoVisio, te invită să iei parte la programul activEco 2016, direcția Antreprenoriat Social, pentru a afla mai multe despre cum poți să contribui la dezvoltarea durabilă a  Moldovei.

Poți completa formularul de înregistrare aici.

Pentru mai multe informații, accesați, pagina oficială a programului.

În cazul în care aveți întrebări, puteți contacta pe:

Liza Mamaliga: 069210755;

Victor Bujoreanu: 079614753;

Veronica Cazacov 060691360.