thumb image

Organizațiile de tineret și grupurile de inițiativă se pot înscrie pentru a dispune de serviciile incubatorului CNTM

Consiliul Național al Tineretului din Moldova anunță concurs pentru reprezentanții societății civile de a se înscrie și a beneficia de serviciile Incubatorului pentru organizații și grupuri de inițiativă. Incubatorul de ONG-uri este o entitate structurală a organigramei CNTM. Acesta reprezintă un program ce oferă grupurilor de inițiativă posibilitatea de dezvoltare și creare a unui ONG prin asistență administrativă, consultativă, și tehnică în domeniul OSC.

În acest sens, dacă organizația în care activați nu dispune de spațiu, de echipament sau are nevoie de asistență logistică, consultații, CNTM, prin intermediul Incubatorului pentru organizațiile de tineret, vă oferă aceste oportunități.

Cerințele față de candidați:

  • grup de inițiativă sau ONG de tineret, care are o idee viabilă pentru societate și dorește să creeze/dezvolte un ONG;
  • echipă formată de minim trei persoane;
  • implicare pe toată perioada de incubare;
  • vârsta minimă 16 ani.

Obiectivele Incubatorului de ONG-uri:                                  

  •   organizează și realizează instruirea viitorilor rezidenți în scopul creării  ONG-ului, și/sau dezvoltării ONG-ului;
  •   organizează activități în rândul rezidenților (sesiuni de training, prezentări, ateliere de lucru, instruiri, seminare etc.);
  •   conlucrarea cu diverse organe statale și persoane juridice în vederea promovării grupurilor de inițiativă/ONG-uri

​Organizațiile interesate sunt invitate să completeze formularul de înregistare, până la data de 15 septembrie, inclusiv.

Pentru mai multe detalii privind modalitatea de înscriere, condiții, beneficii, vă rugăm să consultați Termenii de Referință. De asemenea, veți găsi și regulamentul de funcționare a Incubatorului, care, la fel, vă va fi util. CNTM vă încurajează să vă înscrieți, deoarece Incubatorul va fi încă  un instrument de comunicare dintre Consiliul Național al Tineretului din Moldova și organizații. Veți dispune de spațiu și de alte facilități, veți putea organiza ședințe sau evenimente și veți dispune de consultanță în crearea și dezvoltarea unui ONG viabil, funcțional.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să o contactați pe:

Adriana Țernă,

Asistent Direcție Dezvoltare Instituțională,

Consiliul Național al Tineretului din Moldova,

E-mail: adriana.terna@cntm.md,

Tel/fax: (+ 373 22) 235 175 Web: www.cntm.md