La Chișinău are loc cea de-a doua ediție a Festivalului Tineretului

 În contextul Zilei Internaționale a Tineretului se desfășoară cea de-a doua ediție a Festivalului Tineretului, organizat de Consiliul Național al Tineretului din Moldova (CNTM) în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova, UNFPA Moldova, AIESEC şi Rotaract Club. Acesta se desfășoară pe strada pietonală Eugen Doga, iar cei prezenți au posibilitatea să asiste la mai multe activități, destinate în exclusivitate tinerilor.

La ceremonia de deschidere a evenimentului au fost prezenți: Pavel Ianeț, viceministrul Tineretului și Sportului, președintele Consiliului Național al Tineretului din Moldova, Terentie Carp și Eugenia Berzan, Analist de Programe Sănătate Sexuală și Reproductivă, și Tineret UNFPA Moldova. Aceștia au venit cu un mesaj de felicitare pentru tineri, exprimându-și admirația și suportul sectorului asociativ de tineret.

„12 august nu este doar ziua noastră, ci a tuturor tinerilor. Să ne bucurăm de ea așa cum se cuvine”, a invitat Terentie Carp, președintele Consiliului Național al Tineretului din Moldova.

„Pentru noi este important ca tinerii să rămână acasă, să se dezvolte aici, să creeze tinere familii, să își găsească un loc de muncă, să aibă aici în Republica Moldova un viitor, iar noi, Ministerul Tineretului și Sportului vom face absolut orice, ca aceste lucruri să se întâmple”, a declarat Pavel Ianeț, viceministrul Tineretului și Sportului.

„Tinerii în Republica Moldova reprezintă un potențial imens pentru realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă și identificarea soluțiilor inovative pentru prosperitatea țării. Însă tinerii pot contribui activ la schimbarea viitorului lor și a societății, doar dacă sunt informați, au acces la educație și servicii calitative de sănătate, inclusiv sănătatea sexuală și reproductivă. Fondul ONU pentru Populație în Republica Moldova va susține și în continuare eforturile Guvernului de a asigura respectarea drepturilor tinerilor și de a implica activ tinerii în calitate de parteneri egali în realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă.”, susține Eugenia Berzan, Analist de Programe Sănătate Sexuală și Reproductivă, și Tineret UNFPA Moldova.

De asemenea, în cadrul evenimentului a fost prezentat „Raportul de Integrare a Priorităților Tinerilor în Strategia de Ocupare a Forței de Muncă 2017-2021”, de către Igor Ciurea, Secretar General al Consiliului Național al Tineretului din Moldova, în baza metodologiei de intergrare a intereselor tinerilor în politicile sectoriale, (Youth Mainstreaming).

Pe marginea raportului prezentat, a avut loc și un panel de discuții „Rolul tinerilor în contextul realizării prevederilor Agendei de Dezvoltare Durabilă 2030”, în cadrul căruia au participat reprezentanți ai Ministerului Tineretului și Sportului, Ministerul Educației, Ministerul Muncii și Protecției Sociale și Familiei, Ministerul Sănătății și Eugenia Berzan, UNFPA Moldova, cu accent pe angajabilitatea tinerilor și muncă decentă, sănătatea sexual-reproductivă a acestora.

„Comparativ cu anii trecuți, nivelul de cooperare dintre societatea civilă și autorități s-a înbunătățit, astfel, CNTM a făcut parte din grupul de lucru la Strategia de Ocupare a forței de muncă 2017 – 2021, însă mereu este loc și pentru mai bine”, este de părere Terentie Carp, președinte CNTM.

„Stimularea oportunităților pentru angajarea tinerilor absolvenți în câmpul muncii, în acest sens Ministerul Muncii depune tot efortul, astfel a creat un nou proiect de lege și a unei noi strategii de ocupare a forței de muncă, în special a tinerilor cu posibilități reduse. Acest lucru oferă șanse reale de angajare a tinerilor, iar ce ține de informarea tinerilor în acest sens, Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă anual desfășoară Barometrul Forței de Muncă și campanii de informare.”, declară reprezentanta Ministerului Muncii și Protecției Sociale și Familiei.

Amintim că Festivalul Tineretului este organizat în contextul Zilei Internaționale a Tineretului, pentru a-l doilea an consecutiv. Astfel tinerii au posibilitatea să discute de la egal la egal cu factorii de decizie, să cunoască organizaţii, job-uri şi programe destinate tinerilor şi să se simtă bine pe fundalul unui festival muzical.

În continuare, urmează o serie de alte activități pentru tineri, la care sunteți invitați să luați parte.

Alte noutăți

Cultivăm Împreună Frumusețea și Solidaritatea!

Citește

EaP NYC Candidate for the board of European Youth Forum – Teodora Panuș

Citește

Noi oportunități pentru tinerii aleși locali. În Moldova a fost lansată platforma Tinerilor Primari și Consilieri Locali

Citește

Временная защита лиц, перемещенных из Украины: анализ законодательства и интеграция на рынок труда

Citește

Tinerii au nevoie de tine!

Devino organizație membru CNTM!

Redirecționează 2% către CNTM și contribuie la proiecte pentru tineri!

Denumire juridică

Asociatia Obstească”CONSILIUL NATIONAL AL TINERETULUI DIN MOLDOVA”

Adresă juridică

Republica Moldova, Chisinau, str. Petru Rares, 18

Cod Fiscal

1009620000712

Denumirea băncii

BC Moldindconbank SA, filiala Centru Chisinau

SWIFT

MOLDMD2X309

Codul bancar

MD56ML000000002251709693

Contacte

Telefon: (+373) 22 233 088

Fax: (+373) 22 235 175

Email: cntm.corespondenta@gmail.com, cntm.contabilitate@gmail.com

Sari la conținut