thumb image

Inițiativa „Seed it Forward” vă invită să „Plantăm fapte bune în Moldova”

Cu toții știm că Moldova e printre cele mai sărace ţări din Europa conform PIB-ului. Cineva mai știe că Moldova se află printre cele mai despădurite țări ale continentului, pădurea ocupând abia 11% din teritoriul ţării. Constatarea acestui fapt nu doar arată jalnic în comparaţia cu nivelul mediu european de 45%, dar şi submină aceeaşi dezvoltare economică şi socială a ţării.

Inițiativa „Seed it Forward” din cadrul ONG-ului „EcoVisio”, în parteneriat cu comunitatea „Plantăm fapte bune în România” organizează, în ziua de 14 noiembrie, acțiunea-cheie a proiectului de reabilitare și re-sădire a pădurilor „Plantăm fapte bune in Moldova”. Această acțiune va începe în comuna Bubuieci din municipiu Chișinău, prin implicarea voluntarilor și membrilor societății civile cât și a cadrelor didactice din zonă, dar și din intreg municipiu. Vor urma replantări și primăvară, dar și cel puţin cinci ani de monitorizare şi grijă pentru a asigura sustenabilitatea iniţiativei şi a folosi această experienţă pentru următoarele proiecte din întreagă ţară. Sunt preconizați circa cinci hectare pentru plantare și sunt așteptați patru sute de voluntari pentru a participa la acest eveniment.

Acest proiect are scopul de a informa și de a atrage atenția atît a societății civile, cît și a autorităților publice, asupra necesității vitale a reîmpăduririlor, care nu reprezintă o activitate doar pentru „activişti neliniştiţi”, dar o oportunitate de a contribui la un viitor bun al ţării pentru toţi cărora nu le pasă. Prin plantări, combatem eroziunea care în mod permanent ne fură solurile. Prin plantări, facem faţa schimbărilor climatice care ne atacă prin secete, ploi torenţiale şi valuri de călduri, susţinem biodiversitatea, cauză supremă pentru a avea un mediu de viață sănătos.

Doritorii de a participa la acest eveniment pot contacta organizatorii prin intermediu reţelei de socializare „Facebook” dar și pe siteul seeditforward.org. De asemenea, de la Universitatea Ion Creangă din Chișinău, vor fi organizate întâlnirea și ghidarea voluntarilor la locul acțiunii la următoarele ore: 8:30, 9:30,10:30 și 11:30.