thumb image

Hai Moldova te invită la Școala de Vară!

În acest an, de pe 14 pînă pe 16 iulie, Hai Moldova organizează a doua ediție a Școlii de Vară – un program care vizează tinerii activi și motivați ce-și doresc să devină ”ambasadori” Hai Moldova și coordonatori în localitățile lor de baștină. Cu sprijinul echipei, aceștia vor reuși să organizeze curățarea zonei în care locuiesc, care se va desfășura pe 23 septembrie 2017 de Ziua Curățeniei Mondiale.

Scopul școlii de vară constă în implicarea a 50-a de tineri activi din toate colțurile țării pentru crearea unei comunității de cetățeni responsabili care vor deveni coordonatori Hai Moldova. Transportul din Chișinău spre locul de training, cazarea și mâncarea sunt asigurate de organizatori.

Rolul Ambasadorului Hai Moldova este unul vital în cadrul campaniei. Doar cu ajutorul tău este posibil să facem țara mai curată.  Tot ce trebuie să faci este să identifici în localitatea ta un spațiu unde se aruncă în mod neautorizat gunoiul (parc, lac, marginea râului, pădure, câmpie din apropierea localității) și să completezi acest formular până la data de 31 mai 2017.

Prin participarea la programul nostru, vei învăța să rezolvi problemele comunității tale cu ajutorul autorităților locale. Vei învață să-ți aperi punctul de vedere și să convingi autoritățile să acorde o atenție deosebită problemei. Vei avea posibilitatea să-ți demonstrezi și să-ți extinzi potențialul. Vei crea contacte utile și vei aduna o mulțime de amintiri vii!

În cadrul școlii de vară Hai Moldova vei:

  1. Cunoaște tineri cu care împarți aceleași viziuni
  2. Învăța cum să lucrezi cu APL-urile și ONG-urile
  3. Învăța cum să creezi o echipă și să lucrezi cu ea
  4. Învăța despre legislația Republicii Moldova în ceea ce privește protecția mediului
  5. Deveni Ambasador Hai Moldova.

După finalizarea anului  2017 sarcina ta principală va fi organizarea zilei de curățenie pe 23 septembrie 2017 care-ți va permite să te simți mîndru de localitatea ta!

Hai Moldova este cel mai mare proiect social din Moldova în ceea ce privește rata de participare a populației. Mișcarea Hai Moldova s-a început în 2011 ca o parte a mișcării internaționale ”Let’s Do It!” lansată în 2008 în Estonia. Pentru trei ediții (2011, 2012 și 2016), am reușit să unim mai mult de 220.000 de voluntari care au dovedit că împreună putem rezolva problema deșeurilor ilegale și ecologiei, cu care se confruntă țara noastră. Ei ne-au ajutat să sensibilizam oamenii referitor la problema deșeurilor neautorizate, și a ecologiei, cu care se confruntă țara noastră.

Hai Moldova este despre oameni. Despre mine, despre tine și despre noi toți care locuim aici. Împreună vom reuși să facem țara mai curată!

P.S.: Pentru mai multe detalii despre activitățile în cadrul campaniei, citește „Ghidul unui Ambasador Hai Moldova”  și pagina de facebook.