thumb image

„EcoVisio” lansează programul educațional „activEco – sustainability in action", 2016

ActivEco demarează un nou an de educație ecologică și acțiuni sociale! Scopul Programului activEco 2016 este împuternicirea tinerilor creativi şi motivaţi din Moldova, precum și din regiunile învecinate a României și Ucrainei, prin consolidarea capacităţilor lor de a-şi îndrepta energia în realizarea tranziţiei societăţii noastre spre un trai mai durabil.

În acest an, va fi, în continuare, abordată tema „Dezvoltare Durabilă”

Cursanții programului vor participa la următoarele 3 seminare:

  • Seminarul de impuls (luna Mai) va fi dedicat reflecției asupra mediului înconjurător, motivând participanții să propună măsuri de soluționare ale problemelor depistate, prin formarea echipelor și înaintarea unei sau mai multor idei de proiect.

  • Seminarul pentru dezvoltarea proiectului (luna Iulie) constă în pregătirea participanților pentru realizarea proiectelor înaintate. Aici va avea loc schimbul de idei, studierea bazelor managementului de proiect, relațiilor publice, planificării bugetului, atragerii fondurilor, gestionării timpului, lucrului în echipă, etc.

  • Seminarul de reflecție (luna Octombrie) este destinat prezentării rezultatelor proiectelor. Participanții vor împărtăși și vor analiza experiența prin care au trecut în perioada programului. De asemenea, echipa de facilitatori va oferi asistența necesară pentru planificarea proiectelor noi și identificarea perspectivelor ulterioare. În cadrul evenimentului „IarmarEco” participanții vor întâlni reprezentanți ai instituțiilor, companiilor și ai ONG-urilor ecologice, cunoscând reciproc activiștii și inițiativele acestora.

Sunt căutați participanţi atât din Republica Moldova, precum și din regiunile vecine ale României și Ucrainei. Dacă ai între 18 – 27 de ani, ești entuziasmat de tema dezvoltării durabile și vrei neapărat să schimbi ceva în regiunea sau comunitatea ta, completează formularul de înregistrare până în data de 31 martie: https://goo.gl/Lvkz7n.

În scurt timp vor apărea mai multe detalii și despre celălalt modul „Antreprenoriat social”, unde, la fel, veți avea posibilitatea să vă înscrieți.

Mai multe detalii găsiți aici: http://activeco-program.org/ .