thumb image

Ești lucrător de tineret sau reprezentant al unui ONG? Participă la cursul de formare pe competența interculturală

Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova (CNTM) anunță concurs de selectare a 20 de lucrători de tineret/reprezentanți ai ONG-urilor care vor participa în cursul de formare pe competența interculturală.

CNTM implementează în perioada 2010 – 2019 proiectul „Dialog intercultural în Moldova”, având suportul financiar al Fundației Elvețiene pentru Copii „Pestalozzi”. Proiectul este implementat în 8 regiuni: Chișinău, Bălți, Edineț, Soroca, Cimișlia, Ungheni, Cahul și regiunea UTA Găgăuzia (Comrat și Vulcănești), începând cu ianuarie 2015, cu susținerea organizațiilor partenere locale.

Scopul proiectului este de a spori nivelul de comunicare interculturală și acceptare reciprocă în rândurile tinerilor, prin consolidarea și dezvoltarea competenței interculturale ale lucrătorilor de tineret/reprezentanților ONG-urilor și aplicarea elementelor de educație interculturală în educația non-formală.

Programul va cuprinde:

  • Noțiuni de bază din domeniul Educației Interculturale și prezentarea situației dialogului intercultural în Moldova;
  • Modele de activități non-formale pentru copii și tineri la subiecte: toleranță, valori culturale, acceptarea diferențelor culturale, identitate, comunicare interculturală;
  • Cursul va fi bazat pe ghidul „Repere ale Educației Interculturale” elaborate de către Consiliul Național al Tineretului din Moldova, care este adaptat pentru a fi utilizat în diferite medii și cu diferite grupuri țintă.

Cerinţe faţă de candidaţi

  • Experienţă de lucru în sectorul asociativ de tineret;
  • Cunoștințe și abilități în domeniul educației non-formale și/sau a educației interculturale;
  • Abilități de prezentare, organizare, comunicare și lucru în echipă;
  • Delegarea din partea unei organizații sau instituții de tineret care activează în regiunile proiectului: Bălți, Cahul, Chișinău, Cimișlia, Edineț, Soroca, Ungheni și UTA Găgăuzia;
  • Disponibilitatea de a organiza cel puțin trei activități de multiplicare a cunoștințelor și abilităților dezvoltate în cadrul trainingului, până la sfârșitul lunii octombrie 2019.

Persoanele interesate vor expedia doar prin e-mail la intercultural.dialog@gmail.com dosarul de participare denumit „Curs de formare – competența interculturală”, care va conţine Formular de înscriere completat și scrisoare de delegare din partea unui ONG/Centru de tineret din regiunile proiectului.

Data limită de aplicare este 27 mai 2019.

Pentru detalii privitor la eveniment va rugăm să contactați organizatorii:

Anastasia Sorocatîi, asistent de proiect – 022 235-175, 079 67 97 85

sau la adresa electronică: intercultural.dialog@gmail.com