thumb image

Discuții pe marginea proiectului transport public nocturn, inițiativă demarată de grupul „Orașul meu”

Ieri, echipa „Orașul meu” a avut o întrevedere cu reprezentanții fracţiunilor din Consiliul Municipal Chișinău, pentru a obține susținerea în legătură cu proiectul transport public nocturn, având în vedere faptul că ei aprobă sau resping proiectul dat. În cadrul întâlnirii, au participat și Terentie Carp, președintele Consiliul Național al Tineretului din Moldova, Serghei Barcari și Sergiu Tofilat – activiști civici.

Invitații s-au expus pe marginea introducerii transportului public pe timp de noapte, au adus argumente de ce ar trebui să se întâmple acest lucru, cine solicită și care sunt avantajele pentru fiecare categorie. Au prezentat exemple de bune practici internaționale și aspectele asupra cărora ar mai trebui să lucreze.

Amintim, că timp de 2 săptămâni, membrii grupului de inițiativă au adunat, în mai multe puncte de colectare, 10134 de semnături fizice a petiției, inițiativă încununată cu succes (4 din 5 oameni au semnat). Petiția presupune „începerea procesului de identificare a unei companii ce va perfecta un studiu de fezabilitate referitor la acest proiect; acest studiu este necesar pentru a înțelege cât de profitabil și benefic ar putea fi proiectul și, de asemenea, pentru a identifica potențialele provocări, găsind soluții pentru conectarea întregului oraș într-un sistem de circulație a transportului public noaptea, astfel încât acesta ar fi mai confortabil, sigur și eficient.”, conform sursei orașulmeu.md.

Ulterior, primăria municipiului Chișinău a decis să pună în circulație două rute nocturne de troleibuz pentru o perioadă de testarePerioada exactă de testare și alte momente decizionale încă nu au fost expuse. Rămâne doar să contribuim și să urmărim care sunt acțiunile și pașii următori de implementare a proiectului.

Petiția o puteți consulta aici. Întreaga ședință din 21 martie, o puteți vizualiza accesând linkul: accenttv.md.