thumb image

Cum s-a desfășurat cursul de formare „Nutriție și educație nutrițională”, desfășurat de AO „PRINCIPII SĂNĂTOASE”

În perioada 17-21 septembrie 2018, A.O. PRINCIPII SĂNĂTOASE a desfășurat în incinta bazei de odihnă ”Dacia Marin” din Vadul lui Vodă, cursul de formare Nutriție și educație nutrițională, organizat în cadrul proiectului „Echipa destinată formării unei generații sănătoase!”. La acest eveniment au participat reprezentanții Centrelor de Resurse pentru Tineret din r. Criuleni, Bălți, Cahul, Basarabeasca, Florești, Chișinău, Orhei.

Timp de 5 zile, participanții au fost instruiți de către medicii specialiști în sănătate publică care au abordat așa subiecte precum: factorii de risc și bolile legate de dietă, principiile alimentației sănătoase, principalele grupe de produse alimentare, etichetarea produselor alimentare, indicii de calitate ai produselor alimentare, regulile de gastrotehnie. De asemenea, aceștia au avut posibilitatea să afle despre intoxicațiile alimentare și măsurile de profilaxie, determinarea valorii energetice a rației alimentare, determinarea statutului nutrițional, calculul consumului de energie diurn.

În cadrul evenimentului de finalizare a cursului a participat și Carina Ene, consultant principal Direcția Tineret, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, care le-a urat mult succes și le-a oferit cursanților certificate ce le permit să instruiască și să ajute tinerii în adoptarea obiceiurilor alimentare sănătoase. În continuare, cei instruiți au promis cu certitudine, să împărtășească cunoștințele și abilitățile formate cu semenii lor pentru a putea clădi o societate sănătoasă și prosperă!

Proiectul „Echipa destinată formării unei generații sănătoase!” este implementat de A.O. PRINCIPII SĂNĂTOASE, cu susținerea financiară a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării în cadrul Programului de Granturi 2018 pentru organizațiile de tineret.