thumb image

Corpul Păcii SUA în Moldova anunţă concurs de selectare a organizaţiilor partenere pentru a colabora cu voluntarii Americani

Corpul Păcii SUA în Moldova anunţă concurs de selectare a organizaţiilor partenere pentru a colabora cu voluntarii Americani din Programul Dezvoltare Comunitară şi Organizaţională (DCO) în perioada 2017-2019.

Scopul programului DCO este susținerea societății civile și administrației publice locale în vederea dezvoltării comunitare durabile în Moldova.

Dacă sunteţi primărie, Consiliu Raional, bibliotecă publică sau asociaţie obştească care este înregistrată oficial şi activează de cel puțin 2 ani în Republica Moldova, vă invităm să participați pentru posibilitatea de a colabora cu un voluntar din SUA. O condiție importantă pentru colaborare este existența unei persoane din cadrul organizației Dvs. disponibile să colaboreze zilnic cu voluntarul în calitate de Partener.

Domeniile de activitate a voluntarilor din programul DCO sunt:

  1. Dezvoltare Comunitară
  • dezvoltarea abilităților de liderism la adulți;
  • dezvoltarea tineretului și implicării civice;
  • sporirea eficienței utilizării tehnologiilor informaționale.
  1. Dezvoltare Organizaţională
  • îmbunatățirea managementului organizațional;
  • creșterea durabilității financiare a organizației;
  • sporirea capacităților de elaborare și implementare a proiectelor.

Pentru mai multă informaţie vă rugăm să consultati documentele anexate: Ghidul Partenerului, Indrumări privind cazarea voluntarilor, Exemple de Activități ai voluntarilor Programului DCO.

Data-limită de prezentare a Formularului de Solicitare completat este 28 Februarie, 2017. Formularele pot fi expediate la adresa de email: mvasilascu@peacecorps.gov sau prin fax: 022545022.

În cazul în care nu puteți accesa documentele anexate sau doriți mai multa informație cu privire la Programul Dezvoltare Comunitară şi Organizaţională, vă rugăm să ne contactați:

Violeta Frimu-Patel – manager program

Tel. (022) 266 315, 0691 07 820

Email: vfrimupatel@md.peacecorps.gov,

Margarita Vasilașcu – specialist program

Tel. (022) 266 328, 0684 25 250

Email: mvasilascu@peacecorps.gov.