Consiliile Americane pentru Învățământ Internațional anunță desfășurarea „Programului de schimb Academic FLEX 2022-2023”

Programul FLEX, ajuns la cel de-al 29-lea an, este un program al Departamentului de Stat al  SUA cu finanțare oferită de Guvernul SUA și este administrat de Consiliile Americane cu sprijinul  Ambasadei SUA în Moldova. Bursa FLEX oferă elevilor selectați posibilitatea de a trăi cu o familie  americană și de a studia într-o școală americană pentru anul universitar 2022-2023. 

Atât competiția, cât și participarea sunt gratuite. 

Elevii din clasele 9, 10 și 11, care îndeplinesc următoarele criterii, sunt eligibili să participe  la concurs în această toamnă: 

• au cetățenie moldovenească; 

• s-au născut între 1 ianuarie 2005 și 15 iulie 2007; 

• studiază limba engleză; 

• îndeplinesc cerințele pentru primirea vizei SUA; 

• nu au petrecut mai mult de 3 luni din ultimii 5 ani în S.U.A. 

*Elevii cu dizabilități născuți între 15 februarie 2004 și 15 iulie 2007 (clasa 8, 9,10,11,12) sunt, de  asemenea, eligibili să participe la programul FLEX. Vom face aranjamente speciale pentru a testa  elevii care au deficiențe de vedere, auz și alte dizabilități. 

Din motive de securitate legate de pandemia de coronavirus, testarea pentru anul 2021-22 va  fi efectuată ONLINE. Solicitanții pot participa la procesul de aplicare din orice locație unde au  acces la internet, utilizând fie un dispozitiv mobil, fie un computer. 

Recrutarea FLEX va include în continuare trei runde riguroase de testare, chiar dacă  participanții nu vor participa la testare fizic. Prima rundă de testare este deschisă tuturor  solicitanților care îndeplinesc criteriile de eligibilitate de mai sus și se va desfășura în perioada  septembrie – 15 octombrie 2021. Include o cerere preliminară online și trei întrebări de eseu care  trebuie trimise în termen de 10 zile de la începerea aplicării online. 

Solicitanții eligibili pot aplica aici: www.discoverflex.org/apply 

După depunerea cererii preliminare, studenții selectați vor fi invitați prin e-mailurile lor să  participe la Runda 2, care constă într-un test online de engleză. Acesta este un scurt test de engleză  online de 15 minute, iar solicitanții vor primi invitația în termen de 24 de ore de la depunerea  aplicării pentru prima rundă. Ei vor avea aproximativ 72 de ore pentru a finaliza acest test online de  engleză, care este foarte scurt, doar 15 minute. 

A treia și ultima rundă de testare va începe în noiembrie-decembrie. Runda 3 va include un  interviu, alte trei întrebări eseu, un test amplu de engleză și aplicația propriu-zisă. Studenții care trec  în această etapă vor fi contactați de către biroul American Councils din Chișinău cu mai multe  detalii. 

Pentru întrebări, vă rugăm să ne contactați la flex.md@americancouncils.org, la numărul de  telefon 076007613, sau la pagina de facebook – FLEX Moldova.  

De asemenea puteți consulta pagina noastră: www.moldova.americancouncils.org

Alte noutăți

EaP NYC Candidate for the board of European Youth Forum – Teodora Panuș

Citește

Noi oportunități pentru tinerii aleși locali. În Moldova a fost lansată platforma Tinerilor Primari și Consilieri Locali

Citește

Временная защита лиц, перемещенных из Украины: анализ законодательства и интеграция на рынок труда

Citește

Anunț de selectare a participanților la școala de primăvară „Satul copiilor”, Elveția

Citește

Tinerii au nevoie de tine!

Devino organizație membru CNTM!

Redirecționează 2% către CNTM și contribuie la proiecte pentru tineri!

Denumire juridică

Asociatia Obstească”CONSILIUL NATIONAL AL TINERETULUI DIN MOLDOVA”

Adresă juridică

Republica Moldova, Chisinau, str. Petru Rares, 18

Cod Fiscal

1009620000712

Denumirea băncii

BC Moldindconbank SA, filiala Centru Chisinau

SWIFT

MOLDMD2X309

Codul bancar

MD56ML000000002251709693

Contacte

Telefon: (+373) 22 233 088

Fax: (+373) 22 235 175

Email: cntm.corespondenta@gmail.com, cntm.contabilitate@gmail.com

Sari la conținut