thumb image

Concurs de selectare a 15 elevi din Moldova în cadrul programului DOR 2016

NEXUS Chișinău, împeună cu Biroul pentru Relații cu Diaspora (BRD) din cadrul Cancelariei de Stat, are misiunea de a promova și selecta participanții la programul DOR 2016, scopul căruia constă în sensibilizarea tinerilor din Republica Moldova și a celor din diasporă privind cultura, tradițiile și valorile naționale.

Tipul concursului de selectare: național;

Perioada de desfășurare a concursului de selectare: 11 aprilie – 15 mai 2016;

Numărul total de elevi din Moldova care vor fi selectați pentru DOR 2016: 15 (cincisprezece);

Selectarea celor 15 elevi-câștigători din numărul total de elevi-concurenți înscriși în concurs va fi efectuată de către NEXUS Moldova cu participarea partenerilor NEXUS și a reprezentanților Biroului pentru relații cu diaspora (BRD). Cei 15 câștigători ai concursului vor petrece o săptămână plină de evenimente și activități împreună cu 75 de semeni de-ai lor din diaspora moldovenească și, pentru prima dată, cu 10 din diaspora românească.

Data anunțării câștigătorilor: 1 iunie 2016

Condițiile de acceptare a elevilor la concursul de selectare pentru Programul DOR 2016

 • vârsta și limba: 12-17 ani și o foarte bună comunicare în limba română;

 • cererea de participare. Fiecare elev-concurent trebuie să completeze o cerere de participare pe care o va expedia către NEXUS Moldova prin una din următoarele două modalități:
  – expediere prin adresa electronică (e-mail) – 
  info@nexusnet.md; formularul de cerere poate fi descărcat aici;
  – depunere personală la unul dintre cele patru centre NEXUS – Chișinău, Cahul, Edineț sau Ungheni (adresele centrelor pot fi găsite la 
  www.nexusnet.md/rom/contacte).

 • exprimarea creativă a conceptului de DOR în raport cu migrația– plecarea din țară, revenirea, păstrarea legăturilor spirituale și sentimentale cu patria (cu prietenii și cei dragi, cu satul sau orașul de origine), neamul și valorile lui milenare – printr-o anumită formă artistică.

În calitate de forme artistice de exprimare a conceptului de DOR elevii-concurenți au libertatea să aleagă pe cea care le este mai apropiată – eseul (max. 1 pagină), poezia, fotografia (sau colajul foto), desenul/pictura, cântecul, filmulețul video (max. 2 min) sau, eventual, altă formă de artă.

Produsul (obiectul) artistic final trebuie transmis sau depus, după caz, la NEXUS Moldova (prin una din cele două modalități descrise mai sus) împreună cu cererea de participare.

Remarcă. În cazul depunerii unui produs de artă manuală acesta trebuie să fie însoțit de un scurt text-comentariu care să explice clar legătura produsului cu conceptul de DOR și de migrație.

Participarea în cadrul Programului DOR 2016 a celor 15 câștigători din Moldova este gratuită.

Termenul limită de acceptare a cererilor: 15 mai 2016

Telefon pentru relații: (+373) 22 549 113.