thumb image

CNTM selectează 20 de coordonatori locali în cadrul proiectului „Votul informat CoNTează!”

Consiliul Național al Tineretului din Moldova anunță concurs de selecție a 20 de coordonatori locali privind educația electorală a tinerilor, în cadrul proiectului: Votul Informat CoNTează!.

Proiectul Votul Informat CoNTează! are drept scop creșterea participării informate în procesul electoral a tinerilor cu minimul de cca 5%, în cadrul alegerilor prezidențiale din 30 octombrie 2016, sporind astfel gradul de conștientizare privind importanța votului tinerilor. În acest scop se vor folosi instrumente educaționale și de formare pentru tineri și cetățeni, care vor fi informați despre procesul electoral, rolul important al votului, valorificarea dreptului cetățenilor de a vota.

Pentru implementarea activităților preconizate și realizarea scopului propus vor fi selectate 20 persoane în calitate de coordonatori locali de voluntari. Coordonatorii selectați vor fi instruiți și pregătiți privitor la educația electorală și drepturile cetățenilor, cât și despre mobilizarea la nivel local a tinerilor voluntari.

Cerințe față de candidați

  • experiență practică în calitate de coordonator local, coordonator voluntari/grup de inițiativă, responsabil de mobilizarea voluntarilor/tinerilor;
  • abilități de planificare, implementare, evaluare și raportare a campaniilor de informare/ promovare;
  • disponibilitatea de a participa la instruirea echipei de coordonatori locali;
  • non-partizanat politic;
  • cunoașterea despre activitatea și structura CNTM va constitui un avantaj.

Responsabilități

  • recrutarea și consolidarea grupurilor de tineri voluntari;
  • organizarea evenimentelor de educație electorală: sesiuni de informare, distribuire materiale informative la nivel local, promovarea activităților în mass-media locală;
  • implicarea activă în procesul de sensibilizare a publicului larg, privind necesitatea participării la alegerile din 2016.

Modalitatea de participare și selectare

Persoanele interesate vor expedia doar prin e-mail la cntm.corespondenta@gmail.com dosarul de participare, denumit “Coordonator local în educația electorală a tinerilor 2016”, care va conține CV-ul aplicantului și Scrisoarea de intenție cu menționarea localității în care urmează să organizeze campania de educație electorală.

Data-limită de aplicare este 5 octombrie, ora 17.00.

Pentru mai multe detalii sunteți invitati să consultați Termenii de referință.

Pentru informații suplimentare, Vă rugăm să contactați:

Galina Petcu, Coordonator Direcția Educație CNTM

Tel/fax: (+ 373 22) 235 175

E-mail: galina.petcu@cntm.md

Web: www.cntm.md.

Acest proiect este implementat de Consiliul Național al Tineretului din Moldova, cu sprijinul Asociației Promo-LEX, din sursele Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Opiniile exprimate în cadrul acestuia nu reflectă neapărat poziția Asociației Promo-LEX și USAID.