thumb image

CNTM a participat în Slovenia la discuția planului de desfășurare a formelor și proceselor de organizare a sectorului de tineret

În perioada 1 – 8 decembrie 2019, Consiliul Național al Tineretului din Moldova (CNTM) a fost într-o vizită de studiu în Ljubljana, Slovenia. Discuțiile s-au axat pe dezbaterile politicilor publice de tineret, pentru înțelegerea inițiativelor ce se desfășoară în prezent sau sunt în plan de desfășurare, a formelor și proceselor de organizare a sectorului de tineret.

Secretarul general al CNTM, Roman Banari a declarat în cadrul evenimentului că elaborarea politicilor pentru tineri sunt prioritare pentru organizație. Ei sunt susținuți în acțiunile de cercetare, managementul proiectelor, advocacy, elaborarea de politici și crearea  unui spațiu mai sigur pentru dezvoltarea tinerilor.

În cadrul evenimentului principală abordată de participanți a fost necesitatea dezvoltării dialogului structurat în condițiile lipsei inițiativei de tineret. În acest context au fost aduse în discuție cele 11 Obiective Europene pentru Tineret și Dialogul UE cu tinerii, care este un mecanism de comunicare între tineri și factorii de decizie, o modalitate de a garanta că opiniile și nevoile tinerilor sunt luate în considerare atunci când se definesc politicile UE în domeniul tineretului.

Consiliul Național al Tineretului din Moldova este implementatorul proiectului, iar partener în cadrul programul este ERASMUS+.