thumb image

CNTM invită organizațiile de tineret să participe la procesul de evaluare instituțională

Consiliul Național al Tineretului din Moldova lansează cea de-a doua activitate în cadrul proiectului „Consolidarea sectorului de tineret prin politici și programe de dezvoltare durabile, și anume procesul de evaluare instituțională a organizațiilor de tineret. Acesta este un proces complex ce va analiza organizațiile de tineret, axându-se pe indicatorii de bază din domeniile dezvoltării instituționale: dezvoltarea strategică, viabilitatea financiară, buna guvernare, advocacy și participarea tinerilor.

La acest proces de evaluare poate participa atât organizațiile a căror reprezentanți au luat parte la școala de vară, cât și alte organizații de tineret. În urma evaluării instituționale se va crea un indicator general pe sector. Ulterior, organizațiile evaluate vor primi un plan de acțiuni pentru a îmbunătăți indicatorii proprii. Menționăm că, datele obținute în procesul de evaluare instituțională vor fi strict confidențiale.

Un beneficiu al evaluării instituționale, pe lângă faptul că va contribui la îmbunătățirea unor aspecte în dezvoltarea organizațională, CNTM va lansa un concurs de mini-granturi, destinat facilitării îmbunătățirii indicatorilor și capacitării organizațiilor de tineret din țară și de care vor beneficia organizațiile care vor lua parte la procesul de evaluare.

Organizațiile ce doresc să participe la procesul de evaluare instituțională, vor urma acești pași:

  • îl vor contacta pe Valeriu Drăgălin, coordonatorul Direcției Dezvoltare Instituțională din cadrul CNTM, la adresa de email valeriu.dragalin@cntm.md;

  • după care veți recepționa un formular, îl veți completa;

  • împreună cu formularul veți trimite (la discreție) anumite documente interne relevante (statut, regulamente etc.) pentru o evaluare mai eficientă;

  • veți transmite dosarul la aceeași adresă de e-mail: valeriu.dragalin@cntm.md.

Data-limită până când organizațiile pot trimite dosarele este – 21 august 2015.

Evaluarea Instituțională a organizațiilor de tineret face parte din proiectul „Consolidarea sectorului de tineret prin politici și programe de dezvoltare durabilă” ce este implementat de către Consiliul Național al Tineretului din Moldova cu susținerea financiară a Ministerului Tineretului și Sportului, în cadrul Programului de Granturi 2015.

 

Persoana de contact:

Valeriu Drăgălin,

Coordonator Dezvoltare Instituțională CNTM,

Valeriu.dragalin@cntm.md, 069994602.