thumb image

CNTM angajează un consultant care va elabora un ghid privind participarea eficientă a Consiliilor Locale de Tineret

Consiliul Național al Tineretului din Moldova, cu suportul UNICEF Moldova, lansează concurs de selectare a unui expert/consultant care va fi responsabil de elaborarea unui ghid privind participarea eficientă a Consiliilor Locale de Tineret în procesul de luare a deciziilor.

Consiliile locale de tineret se concentreză pe promovarea participării tinerilor și a dialogului structurat. Totuși, în lipsa capacităților, a resurselor umane și a celor financiare, nivelul de participare a tinerilor, în special a celor din categoriile social-vulnerabile, valoarea participării este nesemnificativă. Astfel, Consiliile Locale au nevoie de instrumente și capacitate de a obține rezultatele prevăzute, iar persoana selectată va asigura un instrument de lucru în acest sens.

Expertul va desfășura următoarele activități:

  • analiza rapoartelor de evaluare a Consiliilor Locale din șase regiuni din țară;
  • elaborarea unui ghid privind participarea eficientă a Consiliilor Locale de Tineret în procesul de luare a deciziilor;
  • prezentarea materialului Consiliilor Locale din regiuni analizate și asigurarea suportului în activitățile de advocacy privind utilizarea acestuia.

Criterii de selectare:

  • studii universitare complete în domenii relevante (științe sociale, politice, relații internaționale, etc);
  • cel puțin 4 ani de experiență în elaborarea materialelor informative, a sectorului se tineret, mecanisme de participare;
  • experiență în colaborarea cu autoritățile publice;
  • experiență de lucru cu partenerii de implementare, Agențiile ONU;
  • experiență în organizarea, moderarea și facilitarea echipelor, focus-grupurilor, consiliilor de tineret; consultări la nivel local și național, etc.
  • cunoașterea limbii române și engleze (fluent) – obligatoriu, limba rusă – un avantaj.

Zile de lucru: 15 zile.

Pentru mai multe detalii privind participarea în concurs, accesează Termenii de Referință (engleză).

Persoanele interesate sunt rugate să expedieze CV-ul, conceptul/metodologia ghidului și oferta financiară, la adresa de email cntm.corespondenta@gmail.com până pe 28 septembrie, ora 17.00.

Pentru alte detalii, te rugăm să ne contactezi:

Ana Indoitu,

Secretar General, Consiliul Național al Tineretului din Moldova,

Cntm.corespondenta@gmail.com,

+373 60 067 681.