thumb image

CNTM și ASM vă invită la conferința „Autonomia Universitară în Republica Moldova”

Consiliul Național al Tineretului din Moldova (CNTM), Alianța Studenților din Moldova (ASM), alături de fundația germană „Friedrich Naumann pentru Libertate‘‘ invită studenții interesați de procesul de autonomie instituțională a universităților să participe la conferința „Autonomia Universitară în Republica Moldova” în data de 19 august 2017. Dacă faci parte dintr-o organizație studențească și dorești să consolidezi comunitatea studenților din universitate, atunci te așteptăm să te implici și să-ți valorifici potențialul.

În cadrul conferinței veți participa la 2 panele de discuții și workshopuri cu experți locali, cât și 4 experți de la Uniunea Studenților Europeni (European Students’ Union).

Consiliul Național al Tineretului din Moldova (CNTM) este structura asociativă a 60 de organizații de tineret, care promovează drepturile tinerilor și reprezintă interesele organizațiilor de tineret în procesul de elaborare, implementare și evaluare a politicilor de tineret. În mod egal, Alianța Studenților din Moldova (ASM) este o organizație neguvernamentală studențească, apolitică ce cuprinde 10 organizații studențești de nivel local și național. ASM este organizația care întrunește interesele studenților din Moldova și servește drept platformă națională unică a sectorului asociativ studențesc asigurând promovarea și respectarea drepturilor studenților din Republica Moldova. Organizatorii își propun să facă cunoscută importanța implicării studenților în procesul decizional, dezvoltare universitară și de a analiza influența acesteia asupra studenților.Evenimentul este organizat cu susținerea reprezentanței locale a fundației germane „Friedrich Naumann pentru Libertate‘‘.

Participând la această conferință vom:

  • cunoaște despre cele 4 tipuri ale autonomiei instituționale;
  • analiza rolul studenților în guvernarea universității și obținerea autonomiei universitare;
  • identifica mecanismele ce influențează procesul academic, administrativ;
  • dezbate ideea dezvoltării conceptului liberal în sfera academică;
  • investi timpul și resursele, într-un mod cât mai util și productiv.

Pentru a participa la conferință, tot ce trebuie să faci e să completezi formularul, până la data de 13 august, inclusiv.

Conferința va avea loc în data de 19 august, la Summit Events & Conference Center. Toate cheltuielile pentru cazarea și alimentarea participanților urmează a fi acoperite de către organizatori.

Detaliile suplimentare privind locația și agenda evenimentului, vor fi transmise nemijlocit participanților.