Cine sunt participanții Quality Employment for Youth after COVID-19?

De peste 20 ani, Consiliul Național al Tineretului din Moldova organizează diverse proiecte pentru tinerii din Moldova prin care aceștia își pot dezvolta diverse abilități. Aflat la prima ediție în anul 2020, Quality Employment for Youth after COVID-19 are ca scop să ofere tinerilor acces la traininguri de calitate pentru a se conecta la piața muncii

Acest proiect se desfășoară în colaborare cu Consiliul Tineretului din România și este sponsorizat de German Marshall Fund – Black Sea Trust for Regional Cooperation, prin fondurile de urgență alocate COVID-19.

Consiliul Național al Tineretului din Moldova împreună cu Consiliul Tineretului din România a recrutat 33 de tineri din România și Republica Moldovă care au participat la diverse traininguri începând cu luna noiembrie 2020, iar mai apoi au diseminat mai departe informațiile acumulate în comunitățile din care fac parte. 

Despre ei vă putem spune că sunt ambițioși, curioși, proactivi, implicați, însă pentru a afla mai multe despre aceștia, vă invităm să citiți în continuare: 

Adina Elena Clapa

Conceptul de a-mi face mie bine ajutându-i pe alții și dezvoltând comunitatea este în ADN-ul meu. În tot acest timp, am învățat să fac multe lucruri utile și sunt recunoscătoare pentru asta: scriere de proiecte, fundraising, management de proiect, campanii publice de comunicare, awareness, implicare civică și multe altele, fiind expusă la contexte și experiențe wow, însă și la oameni extraordinari. Am fost implicată în proiecte cu și pentru tineri în programe ca: Youth in action, Erasmus +, EVS. Din 2018 fac parte din echipa de inițiativă care a scris și dezvoltat proiectul de candidatură Roman – Capitală de Tineret și acum suntem în plin proces de înființare a Federației Tinerilor din Neamț.

Alexandr Godoroja

Voluntar la Centrul Resurse pentru Tineri „UniT” Criuleni în perioada 2006-2013. În 2013 am fost angajat la Centru de Tineret ca specialist IT. Din 2015 coordonator de voluntar la Centrul Resurse pentru Tineri „UniT” Criuleni, organizând diverse activități și campanii raționale și încercând să ajut tinerii să se dezvolte prin educația non-formală, care cred că este mult mai efectivă și mai interesantă. Impactul ei se vede în timp, dar anume ea schimbă cel mai mult tinerii și îi ajută să se găsească pe sine însăși.

Alexandra Isaicul

În 2017, mi-am început activitatea de voluntară în cadrul Institutului de Instruire în Dezvoltare „MilleniuM” unde am descoperit frumusețea educației non-formale și domeniul tineret și atunci mi-am spus „cu asta vreau să mă ocup”. De 4 ani organizez activități non-formale cu tinerii prin care îmi propun să contribui la dezvoltarea lor personală și profesională a acestora. Cred în puterea educației non-formale și în faptul că are impact, cât de mic nu ar fi, asupra fiecăruia. Ca rezultat, de la voluntară am avansat ca asistentă de proiect, iar ulterior și coordonatoare de proiecte în cadrul „MilleniuM”. Din 2020 gestionez Info Centru în Moldova pentru Erasmus+ Tineret și Corpul European de Solidaritate organizând sesiuni de informare privind oportunitățile acestor programe.

Alexandra-Luiza Popov

Heeeei, eu sunt Alexandra, Sanda, Sasha, Alexa, unii mă cunosc chiar și ca Luiza și asta pentru că la fiecare eveniment la care particip îmi schimb prenumele. Știi de ce? Am observat că odată cu apariția unui prenume nou, pleacă o frică adâncită în firea încă de foarte mult timp. Ador muzica, cărțile, călătoriile, peripețiile și oamenii. De altfel citatul vieții mele este „Mai sus poate fi doar cerul, dar nici acesta nu va reprezenta niciodată o limită”, iar teorema „În viața mea totul este despre oameni și amintiri”. Pe curând.

Alexandru Crăciun

Florin Bădița

Bianca Drotleff

Bună, numele meu este Bianca. Sunt pasionată de sustenabilitate și de aceea tocmai am terminat un master în mediu și dezvoltare la Universitatea din Leeds, UK. În ultimii 3 ani am lucrat pe teme cum ar fi energie, reciclare sau economie circulară cu mai multe organizații de la ONG-uri la corporații. O parte din timpul meu liber îmi place să îl dedic proiectelor comunitare pe sustenabilitate, educație și egalitate de gen adresate tinerilor. Iar atunci cand nu fac toate astea, îmi place să gătesc și să vin cu rețete improvizate, un fel de mindfulness pentru mine. De asemenea, îmi place sa citesc și să explorez locuri noi cu prietenii.

Cătălina Radu

Bună, eu sunt Cătălina. Pe parcursul vieții mele, nu am putut niciodată să stau degeaba, întotdeauna am simțit nevoia de a mă implica în ceva în care să-mi vărs creativitatea și proactivitatea. În liceu am participat la activități cât mai diverse precum debate, teatru și robotică. Nici la facultate nu am lăsat-o mai ușor, ci am sărit direct în SiSC unde experiența unui proiect a devenit mai serioasă și a necesitat mai multă responsabilitate decât până atunci. Ușor, ușor îmi caut drumul meu, o cale care mă face să mă simt at peace with myself, dar care să mă mențină întotdeauna activă, să mă provoace.

Darius Negîrla

Sunt Darius-Octavian NEGÎRLA, student al Facultății de Automatică și Calculatoare și al Facultății de Științe Economice. Primele activități de voluntariat le-am început în anul 2014, iar de atunci până acum am făcut parte din multiple organizații pentru tineri. Pe parcursul acestor ani de voluntariat am reușit să contribui la organizarea mai multor evenimente și la reprezentarea elevilor și studenților.

Darmina Elena Chirvasă

Sunt Darmina și în fiecare zi încerc să trec peste frica de ceea ce nu cunosc – ce va fi mâine, ce se va întâmpla dacă citesc întâi această carte și nu alta, care este pasul potrivit în continuare? Am 21 de ani și sunt convinsă că binele trebuie răsplătit cu bine înzecit și răul cu educație. M-am născut într-un oraș mic, dar am dorințe mari, însă nu pentru mine, ci pentru toți românii care, la fel ca mine, aleg să rămână și să facă pentru ceilalți un loc bun de întors acasă.

Diana Martoncă

Sunt Diana Martoncă, am 21 de ani și sunt din Roman, un orășel în care tinerii se implică în activități de voluntariat și proiecte pentru societatea civilă. Până să plec la Cluj, unde studiez administrație publică, am făcut parte din tinerii implicați în aceste proiecte atât ca voluntar în cadrul UN Youth România, cât și ca participant în proiecte organizate de alte asociații. În Cluj am descoperit cercetășia care prin lucrul cu copiii și tinerii mă ajută să conștientizez super-puterile pe care le am: creativitate, energie și dedicare. Îmi doresc să fiu un mesager al cunoștințelor pe care le voi dobândi prin acest proiect și să las lumea un loc puțin mai bun.

Dorian Tanasiuc

Salut tuturor, eu sunt Dorian, am 18 ani și sunt un membru activ al Consiliului Raional, Local, și al elevilor, membru al Amnesty International Moldova și nu în ultimul rând viitor absolvent al clasei a 12-a. Sunt un băiat simplu de la sat, mereu optimist, zâmbăreț, îmi place să fiu activ social. Viața mea e plină de evenimente, din care extrag multă experiență, învăț pe zi ce trece, îmi place să citesc tot ce este bazate pe psihologie și înțelegere oamenilor din interior, mă ajută să devin un suport celor ce au nevoie de asta. Mă bucur să mă aflu aici alături de voi și sper să ne împrietenim foarte repede!!

Elisa Bogeanu

Sunt studentă în anul al III-lea în cadrul facultății de „Cibernetică, Statistică și Informatică Economică” și membru activ al ONG-ului „Voluntari pentru Idei și Proiecte”, comunitatea „Leadership”. Sunt o fire empatică, sociabilă, dornică de autodepășire și foarte determinată să ating excepționalul în orice activitate în care sunt implicată. Mă pasionează dezvoltarea personală, îmi dezvolt interesul pentru lucrurile noi pe care le descopăr zi de zi, îmi place să lucrez în echipă și sunt ambițioasă în a-mi atinge orice scop pe care mi-l propun.

Georgiana Galu

Sunt Georgiana Galu, am 21 de ani și sunt studentă în anul trei la Relații internaționale și studii europene în Iași. Mă descriu ca fiind o persoană veselă, sociabilă, optimistă, cu simțul responsabilității și cu dorință de a mă dezvoltă atât pe plan profesional cât și personal. De-a lungul anilor am participat la multe activități și proiecte, cele mai noi fiind: GenerationEU coordonat de Biroul Parlamentului European din România și Quality Employment for Youth after Covid-19. „Eșecul este doar oportunitatea de a lua totul de la capăt, de data aceasta, într-un mod mai inteligent” – Henry Ford

Iuliana Solomud

Sunt Iuliana Solomud, am 18 ani și sunt în ultimul an de liceu, studiez în cadrul unui liceu din Republica Moldova. Am o experiență de 5 ani în domeniul voluntariatului, fiind implicată într-un șir de proiecte și activități atât la nivel local, național, cât și internațional. Printre cele mai frumoase realizări este experiența ca președinte al Consiliului Raional al Tinerilor Fălești, sunt implicată într-un șir de programe și proiecte pentru tineri (cum ar fi NEET, Inițiativa Comună a Șanselor Egale pentru Tineri etc), reușind să îmi consolidez și să îmi formez o echipă mare de voluntari activi. De asemenea, particip la un șir de proiecte și activități organizate de Consiliul Național de Tineret din Moldova și Rețeaua Națională a Consiliilor Locale ale Tinerilor din Moldova. O perioadă îndelungată de timp am fost voluntar în cadrul Asociației pentru Dezvoltare Creativă, iar momentan sunt coordonator local în cadrul Consiliului Național al Tinerilor din Moldova. Însă, fac voluntariat și în cadrul mai multor ONG-uri și grupuri de inițiativă din raionul Fălești.

Izabella Kizkasza

Salut, eu sunt Iza și consider că munca cu tinerii și în folosul lor este extrem de relevantă pentru comunitate. Sunt din Baia Mare și am o experiență de aproape 10 ani de muncă cu tinerii ca și voluntar, colaborator sau angajat în diverse proiecte. Munca de lucrător de tineret am descoperit-o în Asociația Deis, ca voluntar. Îmi place să mă implic în diverse proiecte culturale, educaționale și sociale și îmi plac oamenii, drept pentru care fac ceea ce fac cu drag pentru că știu că atinge, cu sens, viața celor din jur. Let us make the youthwork the a true work!

Larisa Moldovan

Ultima dată când m-am făcut de râs, scriam descrieri despre mine. Așa că, dacă puteți să-mi țineți pumnii, ar fi supeer. Pe plan profesional, sunt încântată că am reușit să combin partea științifică a domeniului în care activez cu ceva mai creativ, fie că a fost vorba de PR, scris de plăcere sau călătorit. Cât despre acel lucru magic despre mine, pot să numesc aproape orice specie de plantă din jur – o aptitudine care încă nu s-a dovedit utilă, dar cine știe?

Lavinia Bucur

Eu sunt Lavinia. Am 17 ani și sunt o tânără schimbă-lumea sau măcar încerc (până reușesc). Să ajut a devenit o nevoie încă din clasa a 7-a și am încercat să fiu cea mai bună versiune a mea. Proiectul meu de suflet a fost „La fel de prețioși!” în care am ajutat copii din câteva centre din Ploiești să zâmbească din nou și să uite de grijile anormale din viețile lor. Cred cu tărie în următorul citat: „Fii tu exemplul pe care vrei să-l vezi în lume”, iar asta este magic… Că putem să fim exact cine vrem noi să fim.

Lilian Munteanu

Sunt Munteanu Lilian, am 16 ani și sunt licean. Sunt voluntar în diferite ONG-uri și depun tot efortul pentru a aduce o schimbare în orașul meu. Sunt un tânăr activ, ambițios și cu perspectivă, având dorința de a crea lucruri extraordinare cu un impact radical.

Loredana Catruc

Sunt Loredana Catruc, din Orășelul Florești. Este un orășel mic, dar foarte activ, prietenos și frumos … pe lângă priveliștile frumoase, oamenii sunt foarte primitori și eu fiind unul dintre ei. Pot să zic că sunt un tânăr căruia îi pasă de viitorul orașului și țării mele, fac parte din cadrul Consiliului de Tineret din Raionul Florești, aceasta este organizația care mi-a ușurat încadrarea mea în mediu social, m-a făcut mai deschisă către noi provocări, creativă, cu idei interesante și dezvoltată multilateral. Sunt foarte comunicabilă și prietenoasă și sper ca în acest proiect pe lângă faptul că voi căpăta cunoștințe noi în domeniu muncii.

Mădălina Oprea

Sunt Mădălina Oprea, am 20 de ani și sunt studentă la Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică economică din cadrul ASE. În prezent, fac parte din Sindicatul Studenților din Cibernetică, SiSC, în departamentul Imagine & Promovare și până în prezent am colaborat cu o mulțime de firme de IT, cât și studenți înscriși în proiectele noastre. Pe viitor îmi doresc să devin profesor universitar, să lucrez cu tinerii, de aceea orice astfel de colaborare reprezintă un pas important în dezvoltarea mea ca persoană. În încheiere, tot despre mine, sunt o persoana sociabilă, mereu implicată și îmi face plăcere sa iau parte la acest proiect.

Maria Dobre

Bună! Mă numesc Maria, am 26 de ani și locuiesc în București. Am terminat Facultatea de Drept, apoi am continuat cu un program de masterat cu specializarea „Drepturile Omului”, iar în momentul actual activez în domeniul ONG-urilor. În ultimii ani am colaborat cu mai multe ONG-uri și m-am hotărât că acesta este domeniul în care aș vrea să lucrez și pe viitor, dar bineînțeles că și eu m-am lovit de tot felul de piedici pe parcurs. Acesta a fost și motivul pentru care m-am înscris în acest proiect, pentru a beneficia de cursuri de dezvoltare profesională.

Mihaela Andreea Hanganu

Salut! Mă numesc Mihaela Andreea Hanganu, am 32 de ani și sunt bibliotecar, coordonator de voluntari și lucrător de tineret în orașul Bârlad, județul Vaslui. Am început să lucrez cu tinerii în anul 2014 și de atunci m-am implicat în diverse proiecte cu și pentru tineri, printre care: voluntar în cadrul Forumului Tinerilor din România (2015), „TineRețea” implementat de MTS în 2016, „Promotor pentru democrația europeană” (2017), cursuri și cafenele publice pentru tineri, în parteneriat cu DJST Vaslui (2018 – 2019). Îmi doresc ca tinerii bârlădeni, și nu numai, să-și depășească limitele, să se dezvoltate pe plan personal și profesional și să aibă acces la informație, pentru că cine deține informația, deține puterea! Iar noi avem puterea de a aduce schimbarea în comunitățile noastre pentru a beneficia de un viitor mai bun, stabil și prosper!

Mihaela Trăistar

Sunt Mihaela Trăistar și sunt o ONG-istă convinsă. De când mă țin minte sunt implicată în activități de voluntariat cu și pentru comunitate. Valorile mele fundamentale au fost și sunt integritatea, demnitatea și resursa umană. Activitatea în diverse organizații m-a învățat să pun accent pe oameni, lucrul în echipă și să contribui la armonizarea societății în care trăim.

Oana Andreea Geambec

Numele meu este Oana Andreea Geambec, am 17 ani și învaț la Colegiul Național Iași. Sunt extrovertită, pasionată de provocări și constant în căutare de modalități de dezvoltare, pe plan personal și profesional. Cu fiecare ocazie, vreau să cunosc oameni noi și să descopăr locuri, culturi și tradiții diferite. Îmi place să am o viață dinamică, orientându-mă des către sporturi extreme sau implicându-mă în proiecte și voluntariate. Coordonez departamentul de marketing în cadrul echipei de robotica Fuse și lucrez cu tineri implicați, iar potențialul pe care l-am observat la nivelul generației mele m-a motivat să mă înscriu în proiectul Quality Employment for Youth.

Oana Mocanu

Mă numesc Oana Mocanu, am 29 de ani, locuiesc în Iași și sunt în anul I la masterul Învățare, inovare și coaching în educație în cadrul Universității din București. De la 15 ani am început să fac voluntariat, fiind sigură ca activitatea desfășurată își va pune amprenta asupra dezvoltării mele personale și profesionale. Am avut bucuria să fiu voluntar, coordonator de voluntari, lucrător de tineret, trainer, asistent de proiect, manager de proiect, iar de 2 ani coordonez Comisia de tineret din cadrul Asociației Nevăzătorilor din România. Fiecare experiență a contribuit la transformarea mea și consider că atitudinea pozitivă, zâmbetul, creativitatea, nonconformismul, pasiunea și jocul descriu pe scurt ceea ce înseamnă activitatea de ONG-ist.

Oxana Bordian

Sunt Oxana, am 18 ani și sunt o persoană foarte ambițioasă și activă în societate, promovez valori precum integritatea, toleranța și egalitatea. Un citat care mă reprezintă este: „Dacă nu-ți place situația actuală atunci fă o schimbare. Nu ești un copac!”. Eu am decis să fac o schimbare prin faptul că am devenit Președinte la Consiliul Local de Tineret din Buiucani și Vicepreședinte la Consiliul Municipal de Tineret Chișinău, unde pot reprezenta interesele tinerilor atât la nivel local, cât și la nivel municipal.

Petru Grecu

Salutare! Mă numesc Petru Grecu, am 24 de ani și sunt din Chișinău. De 8 ani sunt implicat activ în activități cu și pentru tineri, iar povestea mea de succes a început atunci când am decis că eu pot fi schimbarea în comunitatea în care mă aflu, sunt Director al Centrului Municipal de Tineret Chișinău și îmi place să lucrez cu tineri pentru că aceștia sunt cea mai valoroasă resursă pe care o avem. Cred în tineri pentru că noi suntem schimbarea de astăzi care poate să aducă mai multă încredere în ziua de mâine!

Roberto Barabas

Mă numesc Roberto Barabas, am 16 ani și sunt din Suceava. Îmi place foarte mult să fac voluntariat și să-mi fac prieteni noi. Sunt pasionat de sală, aviație și de mersul pe bicicletă. Sunt membru al Consiliului Județean al Elevilor Suceava de un an, având funcția de Web Developer și sunt voluntar în cadrul mai multor ONG-uri, precum Hope 4 Humanity, Asociația Comunitară Bucovina și Academia de mișcare. Ador să mă implic în proiecte și sesiuni de coaching, deoarece învăț foarte multe lucruri care atunci când voi crește categoric mă vor ajuta foarte mult. Consider că atunci când ți se ivește o oportunitate din care poți cunoaște persoane noi și poți învăța lucruri foarte interesante, trebuie sa te implici, pentru că nu ai nimic de pierdut.

Roman Andriiv

Sunt un tânăr care crede în potențialul infinit al tinerilor. Sunt sigur că noi putem fi schimbarea pe care vrem să o vedem în lume și că avem suficientă forță ca să o realizăm. Sunt creativ și tind să cred că am o minte deschisă. Lumea din jur este marea mea dragoste,iar cărțile – marea mea pasiune. Am două licențe: în științe ale comunicării și în științe ale educației. Un master în istorie. Dar continui să cred că principala mea formare mi-a oferit-o educația nonformală. Îmi iubesc țara. Pentru mine Republica Moldova, cu toate carențele ei: nivel de viață sub pragul mediei mondiale, justiție defectuoasă, clasă politică oportunistă, politici publice puțin orientate spre oameni, este locul unde mă simt cel mai bine în lume, datorită oamenilor de cea mai înaltă calitate ce îi cunosc zi de zi.

Romeo Leapciuc

Masterand, identificat cu prenumele Romeo. Licențiat în științe politice. Cu un background de 5 ani în activism civic. Recent, selectat ca Voluntarul Olimpic al Anului 2019. Sunt liderul și fondatorul grupului de inițiativă locală „ Tinerii din Cimișeni ”. Participant la școala de iarnă 2020 „ Democrația aplicată ”. Am câștigat Premiul Media pentru Tineri 2019 la categoria eseu. Găsesc în scris ceva magico-escapist. Prin Quality Employment for Youth caut să ofer suport în procesul de angajare a „forței noi” din comunitatea mea. Întregul este constituit din unități.

Valentina Ciobanu

Mă numesc Valentina Ciobanu, am 18 ani și îmi place să mă implic activ în dezvoltarea comunității din care fac parte. Fac voluntariat de aproape patru ani, iar principalele domenii în care activez sunt reprezentarea elevilor și a tinerilor. Astfel, în prezent sunt director județean la Consiliul Tineretului din România, președintele Consiliului Județean al Elevilor Giurgiu și ambasador la Girl Up România, posturi care mi-au facilitat implementarea a numeroase demersuri relevante pentru tinerii din comunitatea mea, cum ar fi constituirea unui Consiliu Consultativ pe Probleme de Tineret în municipiul Giurgiu și organizarea unei dezbateri online despre tineret cu candidații la primăria Giurgiu.

Victoria Butușanu

Absolventă a Facultății de Drept a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți Absolventă a Academiei „Ștefan cel Mare” a Ministerului Afacerilor Interne, studii de Masterat Membră A.O. „Acțiune pentru Justiție” Voluntar în cadrul Centrului Municipal de Tineret Chișinău Creativă, participativă, cu multă energie interioară și cu aspirația constantă de a opera schimbări majore în țara de origine. Ocupații: lectura științifică, teatrul, relațiile diplomatice, voluntariatul, inteligența artificială etc.

Alte noutăți

EaP NYC Candidate for the board of European Youth Forum – Teodora Panuș

Citește

Noi oportunități pentru tinerii aleși locali. În Moldova a fost lansată platforma Tinerilor Primari și Consilieri Locali

Citește

Временная защита лиц, перемещенных из Украины: анализ законодательства и интеграция на рынок труда

Citește

Anunț de selectare a participanților la școala de primăvară „Satul copiilor”, Elveția

Citește

Tinerii au nevoie de tine!

Devino organizație membru CNTM!

Redirecționează 2% către CNTM și contribuie la proiecte pentru tineri!

Denumire juridică

Asociatia Obstească”CONSILIUL NATIONAL AL TINERETULUI DIN MOLDOVA”

Adresă juridică

Republica Moldova, Chisinau, str. Petru Rares, 18

Cod Fiscal

1009620000712

Denumirea băncii

BC Moldindconbank SA, filiala Centru Chisinau

SWIFT

MOLDMD2X309

Codul bancar

MD56ML000000002251709693

Contacte

Telefon: (+373) 22 233 088

Fax: (+373) 22 235 175

Email: cntm.corespondenta@gmail.com, cntm.contabilitate@gmail.com

Sari la conținut