thumb image

Blitz interviu: beneficiarele proiectului STEP: Veronica Rotaru, tânăra ambițioasă din Bender, Transnistria

Astăzi, îți propunem să o cunoști pe Veronica Rotaru, tânara de 23 de ani, care în timpul apropiat vrea să dezvolte o afacere, aici, acasă. Aceasta, este originară din orașul Bender și din luna iulie participă în cadrul proiectului Step, desfășurat în regiunea Varnița. 

Cum ai aflat de proiectul Step? Și ce te-a determinat să te implici într-un astfel de proiect? 

Am aflat despre proiectul ”StepUp” din anunțul publicat pe profilul de facebook al d-nei Svetlana Budistean. Luând în considerație că am o idee de afacere, am decis să particip la proiectul dat pentru a elabora planul de afaceri.

– La ce laborator participi? Și ce ai reușit să înveți din el?

– Particip la ambele laboratoare fiindcă în cadrul laboratorului ”de antreprenoriat” elaborez planul de afaceri, iar în laboratorul ”de angajare în câmpul muncii”, particip pentru a mă dezvolta personal și profesional, la fel în cadrul acestui laborator am reușit să-mi găsesc un job.

Ce reprezintă pentru tine acest proiect? 

– Acest proiect este o nouă oportunitate pentru noi tinerele din mediu rural pentru a ne dezvolta capacitățile în domeniul antreprenoriatului și a depăși unele bariere cu care ne confruntam: emoțiile, frica, etc.

– Care este pasiunea ta? (ce îți place să faci cel mai mult?)

Pasiunea mea este să organizez activități de voluntariat în diferite domenii.

– Unde te vezi în viitor, de exemplu peste 5 ani?

Peste 5 ani îmi doresc să am o afacere de succes. 

Ce sfaturi ai pentru fetele care au încă o reticență a se aventura într-o schimbare?

– Să-și stabilească bine, structurat gândurile, visurile și să nu renunțe la scopurile propuse.

Proiectul STEP  își propune dezvoltarea abilităților economice, cât și a spiritului antreprenorial al tinerilor marginalizați social-economic, în baza cărora aceștia se pot integra economic fie prin ocuparea unui post de muncă sau crearea propriei afaceri.

Acest proiect este implementat de Consiliului Național al Tineretului din Moldova, în parteneriat cu Alianța de Tineret AISI din Georgia și organizația Tinerilor Armeni Progresiști, cu sprijinul, prin grant, al Forumului Societății Civile din Parteneriatului Estic.