thumb image

ATAC: Orheiulmeu.md, portalul care contribuie la promovarea valorilor naționale la Orhei

Tinerii din orașul Orhei tind să-și dezvolte orașul atât prin îmbunătățirea aspectului estetic al acestuia, inaugurând scuarul în stil etno, cât și prin menținerea portalului web orheiulmeu.md. Proiectul „Orheiulmeu.md” are ca scop promovarea valorilor naționale, fiind o platformă care îi unește și îi face pe toți egali, indiferent de etnie, sex sau religie. 

Echipa de implementare urmează să amenajeze scuarul din faţa Consiliului Raional Orhei în stil național: bordura vopsită în culori și stil etno și instalate panouri informative, unde vor fi amplasate drapele ale diferitor minorități etnice, cu o mică descriere. 

În cadrul proiectului au fost implicați tinerii de alte etnii și persoane cu necesități speciale. Vor mai fi organizate în școli concursuri de eseuri și desene tematice. Organizatorii proiectului consideră că portalul este o platformă destinată tuturor tinerilor, iar strada „Etno” reprezentă o platformă care unește pe toți. Echipa de implementare dorește să mulțumească Consiliului Raional Orhei, deoarece datorită parteneriatului pe care l-a avut cu reprezentanții acestora, este posibilă realizarea acestui proiect.

Această activitate este parte a proiectului „Participarea Tinerilor pentru Dezvoltare Comunitară”, implementat de Consiliul Național al Tineretului din Moldova cu suportul Fundației Est-Europene, din resursele acordate de Guvernul Suediei și Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA.

Acest proiect este realizat de „Consiliul Național al Tineretului din Moldova” cu suportul Fundaţiei Est-Europene, din resursele acordate de Guvernul Suediei și Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA.