thumb image

ASM invită reprezentanții organizațiilor studențești și a celor de tineret, la o instruire cu privire la internship-uri

Alianța Studenților din Moldova (ASM), organizația neguvernamentală studențească, apolitică, ce cuprinde 10 organizații studențești de nivel local și național, invită reprezentanții organizațiilor studențești și a celor de tineret, la o instruire cu privire la internship-uri. Dacă dorești să afli mai multe despre stagiile de practică și să fii tu promotorul acestor oportunități în comunitatea ta, atunci te așteptăm să te implici și să-ți valorifici potențialul.

Pe parcursul celor 2 zile veți participa la 4 sesiuni de instruire cu experți locali.

ASM cu suportul financiar al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării a lansat proiectul „Dezvoltarea oportunităților economice pentru tineri prin intermediul internship-urilor”. Proiectul dat se axează pe sub-prioritatea 3.3 „Internship-uri” a SNDST 2020 și are drept scop contribuirea la creșterea numărului de beneficiari ai programelor de internship de lungă durată, îmbunătățirea calității și relevanței lor prin consolidarea cooperării dintre organizații studențești, universități și a sectorului privat, cât și sporirea gradului de orientare profesională și competențelor tinerilor în raport cu necesitățile pieței muncii.

Participând la această instruire vom:

  • Cunoaște ce reprezintă conceptul de internship și care sunt avantajele pentru beneficiari;
  • Analiza care este situația actuală a internship-urilor în Republica Moldova;
  • Identifica metodele de informare a studenților privind stagiile de practică;
  • Stabili modalitățile de diversificare a bazei de date a prestatorilor de stagii din țară;
  • Investi timpul și resursele, într-un mod cât mai util și productiv.

Pentru a participa la această instruire, tot ce trebuie să faci e să completezi formularul, până la data de 12 septembrie, inclusiv.

Instruirea va avea loc în perioada 16-17 septembrie, la mini-hotelul Nick House, str. Balneara, 5, Vadul lui Vodă. Toate cheltuielile pentru cazarea, alimentarea și transportul participanților urmează a fi acoperite de către organizatori.

Detaliile suplimentare privind agenda evenimentului, vor fi transmise nemijlocit participanților prin e-mail.