Anunț de selectare a participanților pentru Academia Lucrătorilor de Tineret: Rebranding

Consiliul Național al Tineretului din Moldova în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării lansează cea de-a 4 ediție a proiectului “Academia Lucrătorilor de Tineret: Rebranding” care își propune să valorifice munca în domeniul tineretului, să fortifice instrumentele necesare profesionalizării persoanelor care lucrează în domeniul tineretului pe de-o parte, precum și crearea unei rețele eficiente de comunicare și schimb de experiențe dintre lucrătorii de tineret din Republica Moldova.

Academia lucrătorului de tineret este un curs de formare de lungă durată, organizat în 3 module a câte o săptămână fiecare privind formarea competențelor, deprinderilor teoretice și practice în domeniul tineret a 25 de lucrători de tineret, care vizează explorarea mai multor instrumente și strategii pe care lucrătorii de tineret le pot folosi în activitățile lor curente cu tinerii, precum și activități de follow-up. Astfel, în cadrul acestei ediții a Academiei Lucrătorului de Tineret, lucrătorii sau organizațiile de tineret își vor forma abilități fundamentale și specifice lucrătorilor de tineret, precum ar fi: mobilitatea și motivarea tinerilor, comunicarea eficientă, coordonarea și dezvoltarea unor programe pentru tineret, lobby și advocacy, etc. De asemenea, participanții vor avea parte de instruire axată pe servicii prietenoase tinerilor, teorie, experiență și practici de succes.

Participanții selectați vor participa obligatoriu la cele 3 module de instruire planificate după cum urmează:

  • Primul modul de instruire “Introducere în domeniul tineret” va avea loc în perioada 5-11 iulie.
  • Modulul de instruire nr. 2 “Managementul activității de tineret”  se va desfășura în perioada 16-22 august.
  • Modulul de instruire nr. 3 “Inovațiile în procesele de participare a tinerilor” și rolul lucrătorului de tineret în acest proces urmează a fi organizat între 4-10 octombrie.

În cele din urmă, proiectul își propune să îmbunătățească calitatea serviciilor prietenoase prestate tinerilor, ameliorarea implementării politicilor la nivel local prin intermediul instruirii continuă și construirii unei rețele robuste de schimb de experiențe cu alți lucrători de tineret. 

În acest context se anunță concurs pentru selectarea a 25 de participanți în cadrul proiectului care să corespundă următoarelor criterii de eligibilitate:

  • Experiență de cel puțin un an în sectorul de tineret;
  • Membru/ membră a unei organizații de tineret, grup de inițiativă, centre de tineret pe lângă organizațiile neguvernamentale etc.;
  • Disponibilitatea de a participa la cele 3 module de instruire, dar și de a realiza activitățile de follow-up planificate în cadrul proiectului.

Modalitate de aplicare:

Lucrătorii de tineret din cadrul ONG-urilor de tineret și/sau organizațiile ce oferă servicii prietenoase tinerilor și grupurile de inițiativă sunt invitați să aplice completând formularul de aplicare cu anexarea CV-ului și a scrisorii de recomandare din partea organizației.

Termenul-limită de înscriere este 10 iunie 2021.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon:  022-235-175 sau prin email: mihaela.borcoi@cntm.md, persoana de contact fiind Mihaela Borcoi, coordonatoarea proiectului.

Proiectul „Academia Lucrătorului de Tineret: Rebranding’’ este implementat de Consiliul Național al Tineretului din Moldova în cadrul Programului de Granturi 2021 pentru organizațiile de tineret al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Alte noutăți

Cultivăm Împreună Frumusețea și Solidaritatea!

Citește

EaP NYC Candidate for the board of European Youth Forum – Teodora Panuș

Citește

Noi oportunități pentru tinerii aleși locali. În Moldova a fost lansată platforma Tinerilor Primari și Consilieri Locali

Citește

Временная защита лиц, перемещенных из Украины: анализ законодательства и интеграция на рынок труда

Citește

Tinerii au nevoie de tine!

Devino organizație membru CNTM!

Redirecționează 2% către CNTM și contribuie la proiecte pentru tineri!

Denumire juridică

Asociatia Obstească”CONSILIUL NATIONAL AL TINERETULUI DIN MOLDOVA”

Adresă juridică

Republica Moldova, Chisinau, str. Petru Rares, 18

Cod Fiscal

1009620000712

Denumirea băncii

BC Moldindconbank SA, filiala Centru Chisinau

SWIFT

MOLDMD2X309

Codul bancar

MD56ML000000002251709693

Contacte

Telefon: (+373) 22 233 088

Fax: (+373) 22 235 175

Email: cntm.corespondenta@gmail.com, cntm.contabilitate@gmail.com

Sari la conținut