Consiliul Național al Tineretului cooperează activ atât cu organizațiile neguvernamentale, cât și cu instituțiile guvernamentale. Pentru a putea implementa activitățile și proiectele dezvoltate, CNTM colaborează cu aceste două părți, în calitate de intermediar le reprezintă interesele.

De asemenea, pentru a obține o schimbare socială spre bine pentru tinerii din întreaga țară, Consiliului Național al Tineretului din Moldova este deschis spre colaborare și cu mediul corporativ, astfel, diversificând posibilitățile de finanțare, atât cât permite statutul Asociației.

Credem cu tărie că îmbunătățirea condițiilor tinerilor din întreaga țară este un aspect important care necesită implicarea a cât mai multor actori posibili. Aceștia pot fi organizațiile neguvernamentale, instituțiile guvernamentale, sectorul privat. Consiliul Național al Tineretului este structura prin intermediul căreia se stabilesc contacte și parteneriate între acești actori, contribuind împreună la impactul pe care îl putem avea în societate.