Evaluarea Periodică Universală: pregătirea pentru revizuire și raportarea cu privire la implementare

Procesul de Evaluare Periodică Universală reprezintă un proces ciclic compus din 3 etape cheie, una dintre care este ”pregătirea pentru revizuire și raportarea cu privire la implementare”.

Pe măsură ce se apropie data revizuirii Moldovei la ONU de către Consiliul pentru Drepturile Omului, Guvernul Republicii Moldova, agențiile ONU, inclusiv și societatea civilă și alte părți interesate sunt din nou chemate să depună rapoartele lor cu privire la situația drepturilor omului și evoluția acestora în Moldova. La etapa de pregătire, statul  este încurajat să organizeze consultări naționale cu actorii societății civile pentru a asigura transparența și prezentarea reală a stării drepturilor omului în țară. Dincolo de aceasta și societatea civilă se poate mobiliza pentru a scrie rapoarte alternative raportului guvernamental.

La momentul actual suntem la etapa în care societatea civilă urmează să-și pregătească rapoartele alternative, iar termenul de transmitere a rapoartelor către Consiliul ONU pentru drepturile omului este până la data de 01.07.2021.

Reieșind din specificul procesului de Evaluare Periodică Universală, aceasta reprezintă o platformă internațională de advocacy pentru a atrage atenție la problemele ce țin de drepturile omului în țară, din acest considerent  este foarte important să ne implicăm pentru a face vocea tinerilor din Moldova auzită în cadrul Consiliului ONU pentru drepturile omului!

Implicarea societății civile în procesul de evaluare este foarte importantă pentru implementarea politicilor progresive iar vocea tinerilor în acest proces este crucială!

Având în vedere rolul său, CNTM va crea o platformă prin care tinerii și organizațiile de tineret vor fi implicați în procesele de cartare și pregătire a rapoartelor alternative pe domeniul tineret. Urmăriți-ne, curând venim cu mai multe detalii în acest sens. 

Fii informat, implică-te și luptă pentru drepturile tale!

Pentru mai multe detalii despre Evaluarea Periodică Universală accesați link-ul de mai jos: https://cntm.md/news/evaluarea-periodica-universala/ 

@FEE

@European Youth Forum 

@United Nations Population Fund Eastern Europe & Central Asia Regional Office Istanbul, Turkey  https://www.facebook.com/unfpa.eecaro

Alte noutăți

Prioritățile Tinerilor în Alegerile Prezidențiale și Rolul Lor în Contextul Integrării Europene!

Citește

Better Learning Programme/BLP1

Citește

Youth Summer Camp: Safety, Security, and Mental Well-being

Citește

Prioritățile Tinerilor în Alegerile Prezidențiale și Rolul Lor în Contextul Integrării Europene

Citește

Tinerii au nevoie de tine!

Devino organizație membru CNTM!

Redirecționează 2% către CNTM și contribuie la proiecte pentru tineri!

Denumire juridică

Asociatia Obstească”CONSILIUL NATIONAL AL TINERETULUI DIN MOLDOVA”

Adresă juridică

Republica Moldova, Chisinau, str. Petru Rares, 18

Cod Fiscal

1009620000712

Denumirea băncii

BC Moldindconbank SA, filiala Centru Chisinau

SWIFT

MOLDMD2X309

Codul bancar

MD56ML000000002251709693

Contacte

Telefon: (+373) 22 233 088

Fax: (+373) 22 235 175

Email: cntm.corespondenta@gmail.com, cntm.contabilitate@gmail.com

Sari la conținut