Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova, structura-umbrelă a 61 de organizații de tineret, anunță concurs de selectare a lucrătorilor tineret și a reprezentanților ONG-urilor pentru participarea în cursul de formare pe competența interculturală, care se va desfășura în perioada 27 – 29 iunie.
CNTM implementează în perioada 2010 – 2019 proiectul „Dialog intercultural în Moldova”, având suportul financiar al Fundației Elvețiene pentru Copii „Pestalozzi”. Proiectul este implementat în 8 regiuni: Chișinău, Bălți, Edineț, Soroca, Cimișlia, Ungheni, Cahul și regiunea UTA Găgăuzia.
Scopul proiectului este de a spori nivelul de comunicare interculturală și acceptare reciprocă în rândurile tinerilor, prin consolidarea și dezvoltarea competenței interculturale ale lucrătorilor de tineret/reprezentanților ONG-urilor și aplicarea elementelor de educație interculturală în educația non-formală.
Programul va cuprinde:
- noțiuni de bază din domeniul Educației Interculturale și prezentarea situației dialogului intercultural în Moldova;
- modele de activități non-formale pentru copii și tineri la subiecte: toleranță, valori culturale, acceptarea diferențelor culturale, identitate, comunicare interculturală;
- cursul va fi bazat pe ghidul „Repere ale Educației Interculturale” elaborate de către Consiliul Național al Tineretului din Moldova, care este adaptat pentru a fi utilizat în diferite medii și cu diferite grupuri țintă.
Cerinţe faţă de candidaţi:
- experienţă de lucru, inclusiv în calitate de voluntar(ă), în sectorul asociativ de tineret;
- cunoștințe și abilități în domeniul educației non-formale și/sau a educației interculturale;
- abilități de prezentare, organizare, comunicare și lucru în echipă;
- delegarea din partea unei organizații sau instituții de tineret care activează în regiunile proiectului: Bălți, Cahul, Chișinău, Cimișlia, Edineț, Soroca, Ungheni și UTA Găgăuzia;
- disponibilitatea de a organiza cel puțin trei activități de multiplicare a cunoștințelor și abilităților dezvoltate în cadrul trainingului, până la sfârșitul lunii octombrie 2018.
Modalitatea de înscriere şi selectare
Persoanele interesate vor expedia doar prin e-mail la intercultural.dialog@gmail.com dosarul denumit „Curs de formare – competența interculturală”, care va conţine Formular de înscriere completat și scrisoare de delegare din partea unui ONG/Centru de tineret din regiunile proiectului.
Data limită de înscriere este 7 iunie 2018.
Pentru detalii privitor la eveniment va rugăm să contactați organizatorii:
Anastasia Sorocatîi, asistent de proiect – 022 235-175, 079 67 97 85
sau la adresa electronică: intercultural.dialog@gmail.com