Consiliul Național al Tineretului din Moldova anunță concurs de selectare a unui expert independent/organizații care va efectua evaluarea calitativă și cantitativă a Strategiei de dezvoltare a sistemului probațiunii pentru anii 2016 – 2020 și promovarea recomandărilor din perspectiva tinerilor, inclusiv prin prisma incluziunii sociale.
Raportul va conține un set de recomandări practice, atât pe marginea cadrului de intervenție, cât și în baza Planului de acțiuni, care vor asigura un impact pozitiv asupra tinerilor aflați în sistemul de justiţie penală. Analiza va fi elaborată în baza unei metodologii agreate cu CNTM și se va racorda cu alte politici și acte normative relevante la nivel național și internațional. Elaborarea raportului implică consultarea tinerilor în procesul de analiză și va fi urmat de ședințe cu decidenții relevanți pentru promovarea recomandărilor și intervenția în procesul de planificare pentru anul următor.
Persoana/organizația selectată va fi responsabilă de:
- analiza cadrului legislativ și normativ din domeniul tineret și sistemului de probațiune la nivel național și colectarea datelor relevante pentru întocmirea raportului;
- consultarea tinerilor aflați în sistemul de probațiune cu privire la efectele Strategiei de dezvoltare a sistemului probațiunii pentru anii 2016 – 2020 și perspectivelor de dezvoltare;
- evaluarea strategiei și elaborarea recomandărilor practice pe marginea cadrului de intervenție și în baza Planului de acțiuni;
- instruirea membrilor grupului de advocacy cu privire la elaborarea rapoartelor de monitorizare și prezentarea constatărilor în urma evaluării Strategiei de dezvoltare a sistemului probațiunii pentru anii 2016 – 2020
- prezentarea raportului, promovarea recomandărilor elaborate pe lângă autoritățile publice și monitorizarea implementării.
Cerințe față de candidați:
- înțelegerea sistemului de probațiune și sectorului de tineret;
- experiență în elaborarea rapoartelor de evaluare;
- abilități excelente de analiză;
- activități anterioare în colaborare cu instituții de resort;
- cunoașterea specificului legislației în domeniul probațiunii la nivel național și european;
- experiența de lucru într-o organizație națională sau internațională de tineret va fi considerată un avantaj;
- cunoașterea limbii române este obligatorie;
- posedarea limbii engleze sau ruse este un avantaj.
Persoanele interesate trebuie să transmită un dosar, care să conțină:
- CV-ul aplicantului (persoanei sau/și organizației care urmează să elaboreze studiul);
- scrisoarea de motivare care va conține și o schemă a metodologiei de lucru;
- trimiteri la cercetări anterioare realizate în domeniu;
Termenii de referință îi puteți consulta aici.
Dosarul de participare va fi transmis până în data 25 aprilie, prin e-mail la cntm.corespondenta@gmail.com cu mențiunea „Servicii de evaluare sistem probațiune”. În procesul de examinare, se va acorda prioritate dosarelor transmise de către organizațiile de tineret care fac parte din ”Rețeaua de advocacy pentru tineri”.
Pentru întrebări de clarificare, vă rugăm să contactați Asistentul Politici de Tineret CNTM, Ana-Maria Beldiga, la adresa de e-mail ana-maria.beldiga@cntm.md sau la numărul de telefon +373 611 538 27.
Proiectul „Inițiativa Comună a Șanselor Egale pentru Tineri” este implementat de Consiliul Național al Tineretului din Moldova cu suportul Fundaţiei Est-Europene în parteneriat cu Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare”, din resursele acordate de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al donatorilor.