Ce reprezintă dialogul Structurat cu TINErii?

Dialogul Structurat cu TINErii reprezintă instrumentul folosit la nivelul Uniunii Europene pentru luarea în considerare a opiniei tinerilor la momentul realizării politicilor de tineret. Pentru a reuși acest lucru, Dialogul Structurat aduce la o masă de discuții cu tinerii și persoanele aflate în poziții decizionale cheie întru a soluționa problemele tinerilor.

Dialogul Uniunii Europene cu tinerii a fost creat ca instrument de participare eficientă a tinerilor în contextul implementării strategiei UE pentru tineret și este implementat pe cicluri a câte de 18 luni. Pentru a înțelege mai bine în ce constă acest mecanism de participare a tinerilor, poți să citești despre ciclurile anterioare și să vezi cum au fost folosite rezultatele lor pentru a include opiniile tinerilor în procesele decizionale ale UE.

Actualul ciclu (din 2019 până la mijlocul anului 2020) este „Crearea de oportunități pentru tineret” cu trei subteme, concentrându-se pe:

  • Viitorul muncii și ocuparea forței de muncă de calitate;
  • Accesul la munca tinerilor și educația și formarea lucrătorilor de tineret;
  • Oportunități pentru tinerii din mediul rural.

Dialogul pentru tineri își propune să se adreseze tuturor tinerilor, inclusiv celor cu mai puține oportunități și celor care nu sunt implicați și activi în prezent. În fiecare stat membru, procesul este organizat de grupurile de lucru naționale care sunt responsabile de desfășurarea consultărilor și activităților în țara lor cu tinerii, organizațiile de tineret și factorii de decizie politică.

Cele trei Președinții preiau rolul principal în ceea ce privește direcționarea punerii în aplicare a dialogului UE pentru tineret, în strânsă cooperare cu Comisia Europeană și agențiile naționale, precum și cu Forumul european pentru tineret și alți reprezentanți ai societății civile de tineret, în cadrul unui grup de coordonare.

Astfel de cicluri au loc regulat și pun în discuție diverse probleme cu care se confruntă tinerii din toate țările UE dar și din Parteneriatul Estic inclusiv și Republica Moldova. 

În acest context, începând cu anul 2020, CNTM și alte Consilii Naționale ale Tinerilor din Parteneriatul Estic al UE este în proces de promovare a instituționalizării Dialogului Structurat de Tineret în Parteneriatului Estic al UE. Astfel întru a susține această inițiativă,vă încurajăm să completați Chestionarul cu referire la Participarea semnificativă a tinerilor în Republica Moldova, unde în urma colectării datelor Consiliul Național al Tineretului din Moldova(CNTM) va veni cu prezentarea datelor și recomandărilor deduse către autoritățile competente din țara noastră.

Alte noutăți

Congresul Național al Tinerilor Primari și Consilieri Locali

Citește

Rolul Tinerilor din Republica Moldova în procesul de integrare europeană

Citește

Rezultatele și realizările tinerilor participanți la Youth Summer Camp

Citește

Cunoaște țara care te găzduiește

Citește

Tinerii au nevoie de tine!

Devino organizație membru CNTM!

Redirecționează 2% către CNTM și contribuie la proiecte pentru tineri!

Denumire juridică

Asociatia Obstească”CONSILIUL NATIONAL AL TINERETULUI DIN MOLDOVA”

Adresă juridică

Republica Moldova, Chisinau, str. Petru Rares, 18

Cod Fiscal

1009620000712

Denumirea băncii

BC Moldindconbank SA, filiala Centru Chisinau

SWIFT

MOLDMD2X309

Codul bancar

MD56ML000000002251709693

Contacte

Telefon: (+373) 22 233 088

Fax: (+373) 22 235 175

Email: cntm.corespondenta@gmail.com, cntm.contabilitate@gmail.com

Sari la conținut