Tinerii din Criuleni și-au unit forțele pentru a reactiva și a reabilita bibliotecile publice locale. Astfel, aceștia au lansat un „Biblio HUB”, prin intermediul căruia are loc eficientizarea serviciilor oferite de bibliotecă și dezvoltarea unor proiecte culturale în vederea sprijinirii creșterii potențialului uman din Drasliceni.
„Biblio HUB” este un proiect prin care are loc stimularea şi construcţia capacităţii educaţionale a bibliotecii publice din comuna Drasliceni, raionul Criuleni. Deoarece grupul de inițiativă este din comuna Drasliceni, aceștia au considerat că schimbarea trebuie să vină chiar din comunitatea lor, pentru a putea extinde, eventual, eforturile și la nivel de raion. Prin diversificarea serviciilor propuse de bibliotecă, tinerii din comuna Drasliceni au posibilitatea de a frecventa cursuri de limbă engleză pentru începători cât și să participe la seri de film cu scop educațional ceea ce va contribui la implicarea mai activă a tinerilor în inițiativele de mobilizare a comunității.
Până la moment, s-au efectuat 3 întâlniri în cadrul cărora tinerii au aflat despre câteva teme esențiale din gramatica limbii engleze, combinate cu jocuri interactive, care stimulează comunicarea și interacțiunea acestora. Primul film educațional va derula vineri, 24 iunie. Este vorba despre filmul „Human” – un documentar realizat de Yann Arthus-Bertrand, cel care a realizat „Pământul văzut de deasupra” și documentarul „Home”.
Datorită parteneriatului cu scoala sportivă din localitate, tinerii au posibilitatea să utilizeze proiectorul atunci când au nevoie, iar din suma ce a fost alocată inițial în acest sens, au decis să îmbogățească fondul din bibliotecă cu câteva exemplare de cărți de dezvoltare personală și cărți pentru copii.
Acest proiect a fost realizat de Consiliul Național al Tineretului din Moldova cu suportul Fundației Est-Europene, din resursele acordate de Guvernul Suediei și Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA.
Acest proiect este realizat de „Consiliul Național al Tineretului din Moldova” cu suportul Fundaţiei Est-Europene, din resursele acordate de Guvernul Suediei și Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA.