CNTM selectează Traineri și Experți în echipa PoTe 2022-2024

Consiliul Național al Tineretului din Moldova este o structură umbrelă a 36 organizații de tineret, care este implicată în promovarea și monitorizarea politicilor de tineret la nivel național și local. Pentru a asigura suportul continuu cu asistență și expertiză pentru organizațiile de tineret în cadrul CNTM, a fost creată echipa Pool of Trainers and Experts.

Pool of Trainers and Experts CNTM este o echipă naţională, misiunea căreia este de a facilita dezvoltarea sectorului asociativ în Republica Moldova, prin acordarea suportului informațional organizațiilor membre CNTM, altor organizații de tineret, Consilii Locale ale Tinerilor, Centre de Resurse pentru Tineri, precum și altor parteneri CNTM naționali sau internaționali.

În anul 2022 urmează să fie selectați noi membri ai echipei, pentru un mandat de 2 ani.

ROLURI

Trainerul pentru Tineri stimulează dezvoltarea de competențe, abilități, cunoștințe și atitudini ale participanților și oferă tinerilor motivația și expertiza pentru a se implica în elaborarea și monitorizarea politicilor de tineret.

Mentorul îndrumător experimentat; facilitează implicarea activă a organizațiilor de tineret în dezvoltarea sectorului de tineret, în crearea și consolidarea programelor pentru      tineret.

Facilitatorul ajută un grup de oameni să definească obiectivele comune, le oferă asistență în dezvoltarea unor platforme comune de comunicare, planificare și activitate; crează o atmosferă pozitivă și deschisă ca toată lumea să își exprime propria opinia.

Moderatorul garantează atingerea obiectivelor în cadrul unui eveniment, masă rotundă, dezbatere, etc.; facilitează discuția și analiza argumentelor; este imparțial, dar cunoaște foarte bine subiectul.

Persoana-Resursă – formatori care contribuie cu cunoștințele și experiența specifică pe domeniul de expertiză a CNTM.

Fiecare membru PoTe poate avea unul sau mai multe roluri, în dependență de cunoștințele și experiența acumulată.

Pentru mai multe detalii vă rugăm să accesați Termenii de Referință pentru membrii Pool of Trainers și Experți:

Termeni de Referință Traineri

Termeni de Referință Experți

Dosarul de aplicare urmează a fi depus la sediul CNTM sau pe email corespondenta@cntm.md, până la data de 8 decembrie 2022, ora 10:00, și trebuie să conțină:

  1. Să completați formularul de aplicare, (cu indicarea a 2 persoane de referință);
  2. Să vă actualizați CV-ul;
  3. Lista cu linkurile la rapoartele/studiile/traininguri realizate de dvs.
  4. Anexe: diplome, scrisori de recomandare, certificate naționale și internaționale în domeniul educație, etc

La următoarea etapei de concurs (interviul) vor fi invitate doar persoanele preselectate de către comisia de evaluare.

Selecţia noilor membri în echipă se efectuează o dată la doi ani de către Biroul de administrare CNTM şi Coordonatorul Echipei PoTe. Pentru a trece procesul de selecţie, candidatul trebuie să fie eligibil şi să prezinte dosarul complet în termenul limită.

Pentru informaţii suplimentare, Vă rugăm să sunați: 022 235 175.

Altele

Consiliul Național al Tineretului din Moldova este în căutarea unui Designer

Citește

Selectarea unui consultant pentru elaborarea regulamentelor, statutelor și instrucțiunilor administrative pentru Consiliile Locale de Tineret și ONG-uri din Cahul și Ungheni

Citește

Apel public pentru achiziționarea echipamentului tehnic

Citește

Call для тренеров-менторов, которые присоединятся к нашей команде на мероприятии «EmpowerHer: Программа развития бизнеса для женщин-беженцев»

Citește

Tinerii au nevoie de tine!

Devino membru CNTM!

Sari la conținut