Înscrie-te și participă la Rights@Work4Youth Hackathon Chișinău 2019

Consiliul Național al Tineretului din Moldova (CNTM) anunță concurs de selectare a 20 de tineri/tinere, care studiază la universitate sau colegiu de profil, pasionați de IT și disciplinele de drept cu precădere în dreptul muncii pentru a participa la Rights@Work4Youth Hackathon Chișinău 2019.

În contextul în care tinerii vor să se înregistreze în câmpul muncii, dar adesea nu au cunoștințe despre condițiile și reglementările actelor normative în sfera muncii, cât și despre modul în care acestea se raportează la practicile lor de zi cu zi, se impune informarea și abilitarea tinerilor cu privire la drepturile lor pe piața muncii, dar și sporirea prezenței acestora în câmpul muncii. În spiritul inovării, dezvoltarea soluțiilor digitale în domeniul dreptului muncii este premisa în contextul căreia Consiliului Național al Tineretului din Moldova, cu sprijinul Organizației Mondiale a Muncii, organizează Rights@Work4Youth Hackathon Chișinău 2019.

Obiectivul general al Hackathon-ului este de a dezvolta „conceptul” unui joc mobil bazat pe setul de instrumente Rights@Work4Youth, care servește drept un instrument inovator pentru a le oferi cunoștințe tinerilor despre drepturile lor la locul de muncă și pentru a-i împuternici să pledeze pentru respectarea acestora atunci când sunt în tranziție pe piața muncii. Astfel, jocul dezvoltat va avea drept scop promovarea cunoașterii drepturilor tinerilor în câmpul muncii.

Pe parcursul evenimentului, participanții vor lucra în 4 echipe a câte 5 persoane și vor dezvolta un concept de joc educativ. Participanții la proiect vor fi asistați și ghidați la necesitate de experți din cadrul proiectului în vederea facilitării activității echipelor. De asemenea, participanții vor beneficia de sesiuni de training cu privire la dreptul muncii și tehnici de dezvoltare a unei aplicației mobile.

Finalul „Rights@Work4Youth Hackathon” va culmina cu prezentarea de către echipe a conceptului de joc pe care l-au dezvoltat în fața unui juriu constituit din experți în domeniile de referință. În rezultatul competiției vor fi alese trei echipe câștigătoare care vor primi un premiu bănesc în valoare de 400 (USD) pentru locul III, 500 (USD) pentru locul II și 1000 (USD) pentru locul I.

Clauza de diversitate: candidații din grupuri sub-reprezentate (persoane cu dizabilități, romi și alte minorități, etc.) vor avea un avantaj în timpul procesului de selecție. CNTM se angajează să adapteze în mod rezonabil mediul de lucru la necesitățile persoanelor cu nevoi speciale.

Tinerii interesați sunt invitați să se înscrie în concursul de selecție prin a completa formularul de participare.

Termenul limită pentru înscrieri – 30 septembrie 2019

Pentru informații suplimentare vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon (022) 23-51-75 sau prin e-mail: roman.banari@cntm.md, persoana de contact fiind Banari Roman, Secretar General al CNTM.

Alte noutăți

Prioritățile Tinerilor în Alegerile Prezidențiale și Rolul Lor în Contextul Integrării Europene!

Citește

Better Learning Programme/BLP1

Citește

Youth Summer Camp: Safety, Security, and Mental Well-being

Citește

Prioritățile Tinerilor în Alegerile Prezidențiale și Rolul Lor în Contextul Integrării Europene

Citește

Tinerii au nevoie de tine!

Devino organizație membru CNTM!

Redirecționează 2% către CNTM și contribuie la proiecte pentru tineri!

Denumire juridică

Asociatia Obstească”CONSILIUL NATIONAL AL TINERETULUI DIN MOLDOVA”

Adresă juridică

Republica Moldova, Chisinau, str. Petru Rares, 18

Cod Fiscal

1009620000712

Denumirea băncii

BC Moldindconbank SA, filiala Centru Chisinau

SWIFT

MOLDMD2X309

Codul bancar

MD56ML000000002251709693

Contacte

Telefon: (+373) 22 233 088

Fax: (+373) 22 235 175

Email: cntm.corespondenta@gmail.com, cntm.contabilitate@gmail.com

Sari la conținut